WhatsApp populairder dan Facebook Messenger

© CIDimport

WhatsApp populairder dan Facebook Messenger

Geplaatst: 5 augustus 2014 - 07:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:59

Redactie ID.nl

WhatsApp is wereldwijd een populairdere chatdienst dan Faceboook Messenger. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Global Web Index onder 600 miljoen mobiele internetgebruikers uit 32 verschillende landen.

Bijna 40 procent van alle mobiele internetters gebruikt WhatsApp, een paar procent meer dan Facebook Messenger. Ook Skype is met meer dan 30 procent nog erg populair en haalt daarmee de derde plaats van meest gebruikte chatdiensten.

In sommige landen is het gebruik van Facebook Messenger juist toegenomen, omdat de functionaliteit sinds kort uit de app van Facebook zelf is gehaald. Facebook Messenger als losse app wordt daarom in het Verenigd Koninkrijk nu door 40 procent van de smartphone-bezitters aldaar gebruikt, waar het in het tweede kwartaal van 2013 nog 27 procent betrof.

Familie en vrienden

De keuze voor een bepaalde berichtendienst is sterk afhankelijk van welke dienst familie en vrienden gebruiken, zo geeft meer dan 80 procent van de ondervraagden aan. Bijna 70 procent geeft tevens aan dat chatapps 'een van de voornaamste manieren is om met hen communiceren'

SMS

Slechts 20 procent geeft aan de voorkeur te geven aan 'ouderwets' SMS'en, ondanks dat bijna 60 procent nog wel verwacht het komende jaar hier veel gebruik van te maken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten