WhatsApp-record van 1 miljard berichten op een dag

© CIDimport

WhatsApp-record van 1 miljard berichten op een dag

Geplaatst: 2 november 2011 - 08:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:10

Redactie ID.nl

WhatsApp heeft een eigen record gevestigd van 1 miljard WhatsApp-berichtjes op één dag. Dit ligt in lijn met het doel van WhatsApp om een wereldwijde mobiele dienst te bieden voor elk mobiel platform. Momenteel is de dienst beschikbaar op Android, iOS, BlackBerry, Symbian en nu ook Windows Phone.

Een miljard berichtjes per dag staat gelijk aan 41.666.667 berichten per uur, 694.444 berichten per minuut en 11.574 berichten per seconden zo staat op de WhatsApp blog te lezen.

Met WhatsApp kun je gratis berichten sturen en werd daardoor al snel een populair alternatief voor de dure sms-jes. Dit tot groot ongenoegen van de telecom-providers. 40 procent van de smartphone-gebruikers in Nederland heeft WhatsApp op zijn telefoon, dat zijn ongeveer 2,2 miljoen smartphones. Meer dan 70 procent van de Apple-gebruikers heeft WhatsApp geïnstalleerd. 60 procent van de blackberry-liefhebbers gebruikt de chatapplicatie. 95 procent is zeer positief over de app hoewel er ook kritiek is op de manier waarop het bedrijf omgaat met de privacy van gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten