'WhatsApp straks op pc te gebruiken' 2014-12-13T16:54:11

Facebook gaat je helpen dronken foto’s niet te plaatsen

Isohunt zet nieuwe versie Pirate Bay online

'WhatsApp straks op pc te gebruiken'

Nieuw ontdekte code wijst op desktopversie

'WhatsApp straks op pc te gebruiken'

WhatsApp op de pc kunnen gebruiken is tot nu toe altijd één van de meestgevraagde features van de chatdienst geweest, maar tot nu toe was dat nog niet mogelijk. Toch lijkt het erop dat WhatsApp werkt aan een desktop-versie, maar je WhatsApp toch op je computer kunt gebruiken. Dat ontdekte AndroidWorld nadat het de broncode van de nieuwste WhatsApp-versie uitploos.

Daaruit zou blijken dat WhatsApp werkt aan een webversie van de dienst, die in de browser te gebruiken is.

QR-codes

AndroidWorld ontdekte onder andere dat in de code van de app aanwijzingen stonden die hintten op een pc-versie. Zo wordt er een paar keer gesproken over QR-codes. Die worden vooral gebruikt om informatie vanaf een ander scherm op je telefoonscherm te krijgen (via een QR-code-lezer). Daaruit kun je volgens AndroidWorld opmaken dat WhatsApp je straks een QR-code laat zien op een speciale website, waar je kunt chatten zodra je de code scant.

Web.WhatsApp.com

Uit de code wordt niet meteen duidelijk welke website dat zou zijn, maar AndroidWorld ontdekte verder dat web.whatsapp.com geregistreerd is en dat die site is afgesloten met een inlogsysteem. Dat zou erop kunnen duiden dat je vanaf die website binnenkort WhatsApp kunt gebruiken.
<3>Veelgevraagd Een pc-versie van WhatsApp is één van de functies die gebruikers het liefst zouden willen zien. Veel alternatieven voor WhatsApp hebben al een desktop-variant - denk bijvoorbeeld aan Google Hangouts, Facebook Messenger of Telegram.

Het lijkt erop dat de chatdienst goed kijkt naar hoe Telegram zijn webdienst aanbiedt. Dat WhatsApp-alternatief stuurt namelijk ook een persoonlijke code naar je telefoon waarmee je op je pc verder kunt chatten.

Nog niets zeker

Het is nog lang niet duidelijk of WhatsApp écht aan een pc-versie werkt, of dat het alleen nog maar experimenteert. Als de pc-versie er echt komt, is het ook maar de vraag wanneer dat precies is en hoe dat precies werkt. Maar het lijkt ons geen onlogische gedachte - WhatsApp heeft ruim een half miljard gebruikers, en hun wensen kun je moeilijk negeren.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord