WhatsApp versleutelt voortaan alle chat-berichten 2016-04-05T18:49:50

Kigo Watch wil kinderen veilig op pad laten gaan

Fietsslot Re-Lock opent zonder sleuteltje

WhatsApp versleutelt voortaan alle chat-berichten

In een keer de veiligste app in de Stores

WhatsApp versleutelt voortaan alle chat-berichten

WhatsApp versleutelt voortaan standaard alle chats op alle platformen. Zowel gesprekken op iOS als op Android en zelfs kleine platformen als Windows Phone worden in een nieuwe update voorzien van sterke encryptie. Daarmee is WhatsApp direct een van de veiligste chat-apps die je kunt gebruiken.

De nieuwe versleuteling zit in een nieuwe update voor alle apps. WhatsApp maakt voor de enryptie gebruik van een protocol dat het al eerder gebruikte op alleen iOS.

Update

Als je na de nieuwe update een chat met iemand begint, kijkt WhatsApp of je contact ook de meest recente versie heeft. Als dat zo is, wordt alle tekst en iedere foto die je verstuurt versleuteld zodat niemand mee kan lezen.

Als je contactpersoon een verouderde versie van WhatsApp gebruikt, geeft de app dat ook weer. In de nieuwe update zit ook een nieuw menu waarin je kunt zien of een gesprek versleuteld is.

Alleen gesprekspartners

Door de encryptie kan alleen de ontvanger van een bericht lezen wat je schrijft. Berichten die onderweg worden onderschept (bijvoorbeeld als je op een openbare hotspot zit) kunnen niet worden gelezen door iemand die niet de juiste sleutel heeft. Ook slaat WhatsApp geen berichten op op zijn servers.

Versleuteling steeds belangrijker

WhatsApp werkt al langer aan versleuteling voor zijn chat-apps. Het bedrijf gebruikt daarvoor het protocol van Signal, een andere extra veilige chat-app. Die encryptie werd aanvankelijk alleen toegevoegd voor iOS-gebruikers, maar werkte nog niet in groepsgesprekken of met Android.

De roep om sterke encryptie is de laatste maanden steeds groter geworden, zeker nu de FBI Apple toegang tot een iPhone heeft gevraagd.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord