Wifi complete stad afgesloten om één illegale download

© CIDimport

Wifi complete stad afgesloten om één illegale download

Geplaatst: 17 november 2009 - 07:11

Aangepast: 17 november 2022 - 08:39

Redactie ID.nl

Het moet toch ook niet gekker worden mensen: de MPAA, de Motion Picture Association of America, heeft het complete wifi-netwerk van het Amerikaanse plaatsje Coshocton laten afsluiten omdat één van de 11.682 inwoners illegaal een film gedownload heeft. Het gratis gemeente-netwerk, waarvan dagelijks vele tientallen Coshoctonen gebruikmaakten, werd afgesloten nadat de MPAA ontdekte dat er

Het moet toch ook niet gekker worden mensen: de MPAA, de Motion Picture Association of America, heeft het complete wifi-netwerk van het Amerikaanse plaatsje Coshocton laten afsluiten omdat één van de 11.682 inwoners illegaal een film gedownload heeft.

Het gratis gemeente-netwerk, waarvan dagelijks vele tientallen Coshoctonen gebruikmaakten, werd afgesloten nadat de MPAA ontdekte dat er via dit netwerkadres een film gedownload was. Omdat veel mensen het netwerk (en dus hetzelfde adres) gebruiken, was het onmogelijk om de precieze downloader te achterhalen. Nadat de MPAA contact had gezocht met de gemeente, werd het netwerk uit de lucht gehaald.

Niet alleen gewone inwoners van Coshocton zijn de dupe, ook de lokale politie zit met de handen in het haar. Dankzij het netwerk konden agenten vanuit de auto gegevens over ongelukken of misdrijven in de computer invoeren. Nu moeten zij daarvoor eerst terug naar het bureau.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten