Wikipedia browsen op je smartwatch 2014-08-04T13:52:02

Google vindt kinderporno in Gmail-bijlage

Flappy Bird is weer te downloaden

Wikipedia browsen op je smartwatch

Attopedia maakt het mogelijk

Wikipedia browsen op je smartwatch

De online encyclopedie Wikipedia is voortaan ook te lezen op je horloge. Tenminste, als je een smartwatch hebt met het Android Wear-besturingssysteem. De Attopedia-app is nu uit op Google Play.

Attopedia is niet van Wikipedia zelf, maar van app-ontwikkelaar Dheera Venkatraman. Om de uitgebreide site op een klein horlogescherm te krijgen, heeft hij een speciale interface gebouwd.

Door omhoog en omlaag te scrollen navigeer je naar de gewenste subkop van een bepaald onderwerp. Daarna scroll je naar links en rechts om de bijbehorende teksten te lezen.

De toekomst

Ondertussen wordt duidelijk dat de smartwatch de komende tijd dé nieuwe gadget is. Microsoft en Apple zouden beide aan een smartwatch werken. LG heeft ondertussen al een slim horloge op de markt: de G Watch.

De G Watch maakt verbinding met je smartphone. Zo lees je er onder meer notificaties mee van ontvangen e-mails, lees je er je agenda-afspraken op na of navigeer je er mee. Lees hier een eerste indruk van de G Watch.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord