Wikipedia-oprichter start betaald sociaal netwerk WT:Social 2019-11-18T11:46:03

Gehackte Disney+-accounts massaal verkocht op dark web

Diagram Designer: deel 2

Wikipedia-oprichter start betaald sociaal netwerk WT:Social

Wikipedia-oprichter start betaald sociaal netwerk WT:Social

Een nieuw sociaal netwerk starten is altijd riskant. Wikipedia-medeoprichter Jimmy Wales deinst er niet voor terug en hoopt met WT:Social een alternatief te kunnen bieden op Facebook en Twitter.

WT:Social onderscheidt zich van de concurrentie door op abonnementsbasis te werken, een account kost namelijk 12 euro per maand of 90 euro per jaar. Op die manier is het platform niet afhankelijk van adverteerders. Net zoals bij Wikipedia het geval is, moet WT: Social in de lucht blijven op donatiebasis.

Tegen nepnieuws

WT staat overigens voor WikiTribune, een dienst voor het delen van nieuwsberichten die in 2017 het levenslicht zag maar niet het beoogde succes had. Alsnog ligt er een duidelijke nadruk op het tegengaan van fakenews-verspreiding. Bijvoorbeeld door bronvermeldingen een prominentere plaats te geven, zoals je ook van Wikipedia gewend bent.

Wachtrij

Tegenover The Financial Times geeft Wales toe dat WT: Social waarschijnlijk geen groot financieel succes wordt, maar dat is ook niet de achterliggende gedachte van het platform. Wel verwacht hij dat er genoeg mensen bereid zijn om te betalen voor een sociaal netwerk met deze insteek. Zo'n 80.000 mensen zouden momenteel in de wachtrij staan voor een account.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord