Wikipedia-redacteuren haken en masse af 2013-11-04T17:07:26

Veilig Internetten Dag op 6 december

Moeizame introductie van SDXC flashkaartformaat

Wikipedia-redacteuren haken en masse af

Wikipedia-redacteuren haken en masse af

Steeds meer redacteuren verlaten Wikipedia. De reden hiervoor is niet duidelijk, maar het gaat om forse aantallen: alleen al in de eerste drie maanden van 2009 stopten bijna 50.000 redacteuren met hun werkzaamheden voor de online encyclopedie. De Wikipedia Foundation, eigenaar van Wikipedia, claimt dat de uittocht te wijten is aan de compleetheid van de encyclopedie.

Steeds meer redacteuren verlaten Wikipedia. De reden hiervoor is niet duidelijk, maar het gaat om forse aantallen: alleen al in de eerste drie maanden van 2009 stopten bijna 50.000 redacteuren met hun werkzaamheden voor de online encyclopedie.

De Wikipedia Foundation, eigenaar van Wikipedia, claimt dat de uittocht te wijten is aan de compleetheid van de encyclopedie. Er zou nog maar weinig te schrijven of verbeteren zijn, waardoor redacteuren het nu voor gezien houden. Ook zou het kunnen dat redacteuren genoeg hebben van de strenge regels en procedures, die juist bedoeld zijn om de kwaliteit van artikelen te verbeteren. De Spaanse onderzoeker Felipe Ortega beweert zelfs dat Wikipedia een vijandige omgeving voor redacteuren geworden is. De Wikipedia Foundation maakt zich geen zorgen; er blijven voldoende redacteuren over om de site te vullen en courant te houden. Het aantal bezoekers blijft overigens gestaag stijgen: over het afgelopen jaar nam het aantal bezoekers met 12 procent toe.

Tweakers.net


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord