Windows 10-tabletmodus grondig op de schop

© CIDimport

Windows 10-tabletmodus grondig op de schop

Geplaatst: 30 augustus 2019 - 06:12

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:08

Redactie ID.nl

Microsoft past de tabletmodus van Windows 10 aan, zodat deze beter aansluit op de reguliere Windows-ervaring. Zogeheten Windows Insiders kunnen de nieuwe interface alvast testen.

De huidige tabletmodus komt automatisch tevoorschijn zodra je een 2-in-1-laptop omvouwt tot zijn tabletstand. De standaard desktop wordt vervangen door een tegel-interface, zoals die ooit werd geïntroduceerd in Windows 8. Schijnbaar wil Microsoft daar nu zo langzamerhand toch echt vanaf. 

Lees ook: Dit kun je met de Windows 10-tabletmodus

In de nieuwe tabletmodus ligt de focus op de vertrouwde taakbalk onderin beeld. Met als belangrijkste verschil dat de icoontjes verder uit elkaar staan, zodat ze makkelijker aan te raken zijn. Gebruik je namelijk een 2-in-1 als tablet, dan heb je daarvoor doorgaans het touchscreen nodig. De aanpassing moet er voor zorgen dat je niet per ongeluk verkeerde programma's opent.

Cloud-herstel

De meest recente Windows Insider-build introduceert daarnaast ook officieel de mogelijkheid om Windows 10 te herstellen vanuit de cloud. Wil je het besturingssysteem opnieuw installeren, dan kan dat op deze manier door de bestanden rechtstreeks naar je systeem te downloaden. Je hebt dus geen usb-stick of installatie-cd meer nodig.

Windows 10-tabletmodus grondig op de schop-15767456

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten