Windows 11 laat je snel een andere standaardbrowser instellen

© CIDimport

Windows 11 laat je snel een andere standaardbrowser instellen

Geplaatst: 30 maart 2022 - 05:22

Aangepast: 20 september 2022 - 07:46

Wesley Akkerman

De standaardbrowser aanpassen van Windows 11 is onnodig ingewikkeld. Je moet daarvoor veel stappen uitvoeren en soms draait Microsoft die stappen automatisch terug.

Windows 11 laat je snel een andere standaardbrowser instellen

Veel gebruikers van het besturingssysteem klagen daarover, waardoor Microsoft wel moet handelen. Daardoor is het nu mogelijk de standaardbrowser voor het systeem met een enkele klik aan te passen.

Deze week verscheen er een kleine, cumulatieve update voor Windows 11, die een groot aantal softwarefouten oplost. Maar de update brengt dus ook de mogelijkheid met zich mee waarmee je snel en gemakkelijk je browser aanpast als standaard.

Standaardbrowser aanpassen op Windows 11

Wanneer je nu naar de Instellingenapplicatie gaat van Windows 11 en het kopje opzoekt voor de standaardapplicaties, dan kun je met een enkele klik aangeven dat je liever een andere browser dan Microsoft Edge gebruikt.

Daarna hoef je die keuze niet nog eens tien keer te bevestigen, omdat Edge staat ingesteld als standaardoptie voor het openen van bepaalde bestanden. Als het goed is, opent het venster dan automatisch in Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Brave of een andere browser naar keuze.

Houd er rekening mee dat niet alle bestandsformaten meteen meegenomen worden door Windows 11. Sommige formaten, zoals .pdf, .shtml, .svg, .ftp en meer worden nog altijd standaard in Edge geopend. Ook worden links vanuit Widgets geopend in Edge.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten