Windows 11-onderdelen kapot door verlopen certificaat 2021-11-08T11:02:22

Financiën in beeld met Money Manager EX (1)

Financiën in beeld met Money Manager EX (2)

Windows 11-onderdelen kapot door verlopen certificaat

Windows 11-onderdelen kapot door verlopen certificaat

Door een verlopen certificaat werken bepaalde Windows 11-onderdelen tijdelijk niet meer. Gebruikers lopen tegen problemen aan zodra ze onder meer het knipprogramma en het emoji-menu willen openen.

Windows werkt met certificaten om te controleren of programma's en onderdelen legitiem zijn. Een dergelijk certificaat van Microsoft zelf verliep op 31 oktober en dat blijkt gevolgen voor meerdere Windows 11-componenten te hebben. Naast het knipprogramma en het emoji-paneel, werken ook het touch-toetsenbord, spraakgestuurd typen en het menu met Windows-tips niet meer naar behoren.

Wie Windows 11 in de S-modus draait, merkt ook dat het startmenu en de instellingen-overzichtspagina problemen geven. Deels is er een oplossing in de vorm van een optionele Windows-update (KB4006746), maar die is niet van toepassing op de S-modus en het standaard knipprogramma van Windows 11. Het is nog niet bekend wanneer hier patches voor uitkomen.

Omwegen

Microsoft raadt als alternatief aan om schermafdrukken te maken met de PrintScreen-knop en deze dan in een programma als Paint te plakken. Daarin is de screenshot eventueel te bewerken en op te slaan. Windows 11-gebruikers zijn er zelf achter gekomen dat het knipprogramma weer werkt nadat ze de systeemdatum op 30 oktober zetten, en dan weer terug naar de huidige datum.

Windows 11 is nog maar kort uit en het zal je niet verbazen dat de uitrol ervan niet helemaal op rolletjes loopt. Zo werden pc's met AMD-processor getroffen door een vervelende bug, waardoor ze niet op volledige snelheid werkten. Recente updates van zowel Microsoft als AMD zouden dit euvel inmiddels hebben verholpen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord