Windows 11-update binnen tien dagen terug te draaien 2021-07-09T10:28:32

Excel: voorloopnullen

Verborgen spelletjes in Chrome en Edge

Windows 11-update binnen tien dagen terug te draaien

Windows 11-update binnen tien dagen terug te draaien

Mocht Windows 11 niet bevallen, dan heb je tien dagen de tijd om de update terug te draaien naar je oude Windows 10-installatie. Daarna is alleen naar Windows 10 terug te keren door het besturingssysteem helemaal opnieuw te installeren.

Die informatie deelt Microsoft als onderdeel van de Veelgestelde Vragen-sectie op zijn Windows 11-website. 

De periode van tien dagen is niet zomaar uit de lucht gegrepen, want dit tijdsbestek geldt nu ook al voor het ongedaan maken van reguliere Windows 10-updates. Je vindt deze optie onder Instellingen, Bijwerken en beveiliging, Systeemherstel, Teruggaan naar de vorige versie van Windows 10.

Toch duurt deze 'proefperiode' aanzienlijk korter dan eerder het geval was bij de introductie van Windows 10. Installeerde je het besturingssysteem als upgrade vanaf een Windows 7-pc, dan betrof de maximale bedenktijd een hele maand. 

Extra schijfruimte nodig

Om ervoor te zorgen dat je na de Windows 11-update naar Windows 10 terug kunt keren, wordt een kopie van je oude instellingen op je pc bewaard. Daarvoor is van belang dat je wel voldoende schijfruimte over hebt. De data wordt na de tien dagen automatisch weer verwijderd. Windows 11 neemt zelf ongeveer 27 GB in beslag. 

Het duurt nog wel een poosje voor je de Windows 11-upgrade kunt uitvoeren, want deze wordt pas vanaf volgend jaar aangeboden. De eerste Windows 11-pc's zijn wel al eind dit jaar kant-en-klaar te koop. Overstappen hoeft trouwens ook niet direct, want Microsoft blijft Windows10 nog tot eind 2025 ondersteunen.

Lees hier over wat er zoal nieuw is in Windows 11.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord