Windows 11-update voor Windows 10-pc's pas in 2022 beschikbaar

© CIDimport

Windows 11-update voor Windows 10-pc's pas in 2022 beschikbaar

Geplaatst: 28 juni 2021 - 06:33

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:16

Redactie ID.nl

Microsoft brengt Windows 11 pas vanaf volgend jaar uit als upgrade voor Windows 10-pc's. Het besturingssysteem wordt wel al eind dit jaar gelanceerd, maar tref je in eerste instantie alleen aan op computers die je nieuw in de winkel koopt.

De aankondiging van Windows 11 roept bij huidige Windows 10-gebruikers veel vraagtekens op. Niet in de laatste plaats wanneer ze de update kunnen verwachten. Eerder werd gezegd dat Windows 11 in het vierde kwartaal van dit jaar uit zou komen en dat Windows 10-computers er gratis naar te upgraden zijn.

Dat betekent echter niet dat de update dan voor iedereen beschikbaar komt, zo nuanceert het bedrijf nu in een reactie op Twitter. Winkels verkopen eind dit jaar wel degelijk de eerste computers waarop Windows 11 standaard geïnstalleerd is. Maar reeds verkochte Windows 10-systemen krijgen de update pas in de eerste helft van 2022 aangeboden. 

Windows 11 eerder installeren

Wil je sneller met Windows 11 aan de slag, meld je dan aan voor het Windows Insider-programma. Je krijgt dan de nieuwste Windows-updates als eerste binnen, en deze week staat een vroege versie van Windows 11 al in de planning. Het is alleen niet aan te raden om deze variant te installeren op de pc die je dagelijks nodig hebt, omdat deze 'build' nog vol fouten kan zitten.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten