Windows 7 en 8.1 onder voorwaarden naar Windows 11 te upgraden 2021-07-12T11:14:34

PowerToys: Color Picker

Review: Nokia X20

Windows 7 en 8.1 onder voorwaarden naar Windows 11 te upgraden

Windows 7 en 8.1 onder voorwaarden naar Windows 11 te upgraden

Een computer die nu op Windows 7 of Windows 8.1 draait, is naar Windows 11 over te zetten door een schone installatie uit te voeren (met verlies van bestanden) of door eerst een upgrade naar Windows 10 uit te voeren.

Dat gegeven is ontdekt op een Windows 11-informatiepagina van Lenovo. Er zijn nogal wat Windows-gebruikers die de overstap naar Windows 10 nooit gemaakt hebben. Zo'n 16 procent van alle Windows-pc's draait nog op Windows 7 en 3,5 procent op Windows 8.1.

Ook hen wil Microsoft graag 'meenemen' naar Windows 11. De upgrade is dan ook gratis zolang je een geldige licentiesleutel bezit. Daarnaast dient je pc hardwaretechnisch aan de Windows 11-systeemeisen te voldoen.

Twee opties

Waar Windows 11 op Windows 10-computers gewoon als een Windows-update binnenkomt, is dit op Windows 7 en Windows 8.1 niet het geval. Daarom dien je een schone installatie van het besturingssysteem uit te voeren.

Wil je je bestanden behouden, dan zou je daar eerst een back-up van moeten maken en deze later handmatig weer terugzetten. Of je upgrade Windows 7/8.1 eerst naar Windows 10 (inclusief bestanden, programma's en instellingen), en vanaf daar naar Windows 11.

Bedenktijd

Ben je eenmaal over op Windows 11, dan kun je de upgrade binnen tien dagen ongedaan maken. Je keert dan terug naar je oude Windows 10-installatie. Die mogelijkheid is er echter niet nadat je een schone installatie hebt gedaan.

Microsoft benadrukt overigens dat software die op Windows 7 en 8.1 werkt, ook goed draait op Windows 11. In het verleden kozen gebruikers er nog wel eens voor om niet naar Windows 10 te upgraden omdat hun favoriete programma's niet compatible waren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord