© CIDimport

Windows 8 details uitgelekt

Geplaatst: 3 februari 2012 - 12:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:27

Redactie ID.nl

Windows Phone 8 zal vele nieuwe functies bevatten en dezelfde kernel bevatten als Windows 8.

Het mobiele besturingssysteem van Microsoft heeft de codenaam Apollo en zal volgen na de Tango-update uitgebracht worden. Door een uitgelekte video van Microsoft die eigenlijk alleen voor partner Nokia bestemd was, weten we een stuk meer over de komende features die Windows Phone 8 zal bevatten.

Een belangrijk punt van de update is dat het dezelfde kernel zal bevatten als Windows 8. Daardoor kunnen apps gemakkelijk worden uitgewisseld tussen de twee besturingssystemen en het is bovendien een stuk minder werk voor ontwikkelaars om een app voor beide platforms te ontwikkelen.

De Apollo-update zal verder vier verschillende schermresoluties processors met meerdere kernen en verwisselbare microSD-kaart opslag ondersteunen. Betalen met Windows Phone moet ook mogelijk worden. Content kan met een enkele elegante aanraking gedeeld worden op alle systemen met Windows 8 of Windows Phone 8.

Het programma Zune hoeft niet meer gebruikt te worden om te synchroniseren. Daarvoor in de plaats komt een op zichzelf staande applicatie die specifiek voor het synchroniseren bedoeld en ontwikkeld is. Zune is, vergelijkbaar met iTunes, eigenlijk gericht op multimedia. Zo kun je er muziek en films mee afspelen. Net als bij Apple-producten iTunes niet meer noodzakelijk is om te synchroniseren, is Zune straks dus ook met Windows Phone 8 niet meer nodig.

Ook wordt in de video gezegd dat Skype standaard aanwezig is in het OS, wat betekent dat normaal bellen hetzelfde zal werken als met Skype bellen. Dit is enigszins te vergelijken met iMessage, waarmee sms’jes automatisch als data in plaats van sms verstuurd worden wanneer de zender en ontvanger een iPhone gebruiken.

Microsoft verwacht dat er 100.000 apps in de Marketplace staan tegen de tijd dat Windows Phone 8 uitkomt.

Bron: Pocketnow

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten