´Windows 9 eind september gepresenteerd´ 2014-08-22T09:24:47

Excel 2013: draaigrafieken maken

Excel 2013: draaitabellen maken

´Windows 9 eind september gepresenteerd´

´Windows 9 eind september gepresenteerd´

Windows 9 wordt op 30 september officieel gepresenteerd. Dat zegt tech-site The Verge op basis van anonieme bronnen binnen Microsoft. De opvolger van Windows 8 komt tijdens een ontwikkelaarsbijeenkomst voor het eerst aan bod.

De datum van de conferentie verandert mogelijk nog, maar Windows 9 komt in ieder geval eind september volgens de site.

Kleiner startmenu

Tijdens de bijeenkomst wordt naar verwachting onder andere het nieuwe, kleinere startmenu getoond. Volgens eerdere geruchten zal de menubalk (de 'charmes bar') worden weggelaten uit het besturingssysteem.

Cortana

Microsoft zou er ook aan werken om de virtuele assistent Cortana in Windows 9 te verwerken. Cortana is een digitale assistent zoals Siri op de iPhone of Google Now op Android, die momenteel al ingebouwd zit in het mobiele besturingssysteem Windows Phone. Hoe Cortana precies in Windows 9 verwerkt wordt, is nog niet duidelijk. Laten we hopen dat het niet een kopie van Clippy is...

De geruchten gaan al langer rond dat Windows 9 eind september zou worden getoond. De definitieve versie voor consumenten moet in het najaar van 2015 op de markt komen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord