Windows Blue heeft ook geen Startknop 2013-11-04T15:47:41

Fujitsu gaat voor gebruiksvriendelijke smartphones

Snellere updates voor navigatiesystemen

Windows Blue heeft ook geen Startknop

Windows Blue heeft ook geen Startknop

Volgens geruchten wordt Windows Blue in de zomer van 2013 uitgebracht. Met de introductie van deze nieuwe versie van Windows zou de Startknop nog steeds niet zijn terug te vinden.

De verwijdering van de Startknop uit de taakbalk linksonder in het scherm is in Windows 8 een van de meest opvallende veranderingen voor desktop- en laptopgebruikers. In feite is in de plaats daarvan het scherm Start gekomen die wordt bereikt met behulp van de Windows-toets. In het scherm Start vindt de gebruiker zijn programma's en apps terug in de verschillende tegels. Dit terugvinden werkt vaak overigens vaak nog sneller door de naam van het programma in te typen als je in Start staat.

Sommige Windowsgebruikers willen echter graag de Startknop terugzien, maar voor hen is er voorlopig nog geen goed nieuws te melden. Deze komt niet terug in Windows Blue, meldt NeoWin. Deze site baseert zich op de berichten van CNbeta, die naar verluidt altijd goed is geïnformeerd over het besturingssysteem van Microsoft.

Wel zal Microsoft veranderingen of “updates” aanbrengen in de taakbalk. Ook zou de desktop worden getweakt, maar wat deze tweaks precies inhouden wordt niet gezegd. De volledige gebruikersinterface (Metro) zou “platter” worden en alle grafische Aero-elementen zullen worden verwijderd. Nu vallen de Aero-elementen in Windows 8 niet zo heel erg op, dus het valt te betwijfelen of gebruikers dat erg vinden.

De kernel krijgt een update naar versie 6.3. Verder zou de update naar Windows Blue gratis zijn of beschikbaar komen tegen een zeer lage prijs. Mogelijk zal deze verbeterde Windows-versie gewoon nog onder de naam Windows 8 worden verkocht, maar dat weet alleen Microsoft. Hopelijk laat de softwarefabrikant binnenkort meer weten over de toekomstige ontwikkelingen van Windows.

Via: PCM


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord