Windows Phone 7 verkoopt traag 2013-11-04T16:40:53

3G neemt vlucht in China

Sinterklaas slaat groot in op internet

Windows Phone 7 verkoopt traag

Windows Phone 7 verkoopt traag

Volgens de Britse online telefoonverkoper Mobileplease valt de verkoop van Windows Phone 7 –telefoons nogal tegen.

Volgens de Britse online telefoonverkoper Mobileplease valt de verkoop van Windows Phone 7 –telefoons nogal tegen. Er worden er 15 maal zoveel toestellen met Android als besturingssysteem verkocht als toestellen met Windows Phone 7 (WP7). Mobileplease baseert zich op eigen verkoopgegevens.

Om deze conclusie te staven heeft het bedrijf de cijfers geverifieerd bij andere telefoonverkopers. Zelfs de Symbiantelefoon N8 verslaat WP7 met drie tegen één. Het is niet gezegd dat de verkoopcijfers van Mobileplease representatief zijn voor de hele markt. Het is ook nog erg vroeg na de lancering van Microsofts nieuwe smartphone-besturingssysteem om vergaande conclusies te trekken. Toch zijn deze resultaten niet erg hoopgevend.

Met de ontwikkeling van de apps voor WP7 gaat het ook nog niet heel hard. Zo meldt Microsoft dat er nu 3000 apps verkrijgbaar zijn in de Marketplace. Ook zijn er 15000 ontwikkelaars ingeschreven. Wel is Microsoft terughoudend in het vrijgeven van de downloadaantallen van de apps. Dit maakt de ontwikkelaars nog niet staan te springen om veel energie in de ontwikkeling van apps te investeren.

Het gerucht gaat dat er binnenkort een grote update van Windows Phone 7 op komst is. Zo zou de eerder al aangekondigde knip- en plak-functie en echt multitasking beschikbaar komen. De update zou in januari kunnen uitkomen, ongeveer gelijk met het verschijnen van Android versie 2.3.

De bezitters van Windows Phone 7- telefoons zijn overigens doorgaans tevreden over hun toestel. Zij roemen de uiterst gebruikersvriendelijke intuïtieve bedieningsfuncties


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord