Windows Store voor windows 8 gepresenteerd

© CIDimport

Windows Store voor windows 8 gepresenteerd

Geplaatst: 7 december 2011 - 08:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:49

Redactie ID.nl

Microsoft presenteerde gisteren in San Francisco de Windows Store voor Windows 8 apps waar gebruikers apps in de Metro-stijl kunnen kopen en downloaden. De bètaversie van de store moet eind februari klaar zijn.

Net als Apple zal Microsoft dan naast een app store voor hun mobiele platform ook een store hebben voor hun besturingssysteem op de desktop (en tablet). Microsoft stelt echter dat hun store flexibeler, transparanter zal zijn en dat het ook lucratiever voor ontwikkelaars zal zijn.

Gratis en betaalde  apps

De Windows Store bevat zowel gratis als betaalde apps waarbij betaalde applicaties in prijs variëren van $1.49 tot $999. Microsoft biedt een eigen advertentiesysteem en in-app betaal mogelijkheden maar wanneer een ontwikkelaar voor een ander systeem wilt kiezen is hij daar vrij in.

Transparantie

Een veelgehoorde klacht van ontwikkelaars is dat ze beperkt inzicht hebben in de goedkeuringsprocedure van Apple voor de apps die zijn maken. Microsoft zegt daar veel transparanter in te willen zijn en o.a. een online-tracker aan te bieden waarmee precies gezien kan worden in welk stadium hun applicatie is en hoe lang het proces nog gaat duren.

Niet alles is voor Bassie

Net als Apple pakt Microsoft 30% provisie op elke verkochte app maar wanneer een app erg populair wordt en meer dan $25.000 heeft omgezet, dan wordt die provisie met 10% verlaagd naar 20%.

Beschikbaarheid

De Windows Store komt wereldwijd beschikbaar in 231 landen en meer dan 100 talen. De bèta valt gelijk met de bèta van Windows 8.

[Via: Arstechnica]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten