© CIDimport

WK Bridge 2011 online

Geplaatst: 14 oktober 2011 - 09:09

Aangepast: 20 september 2022 - 07:48

Redactie ID.nl

Naar schatting een half miljoen Nederlanders spelen regelmatig een stevig robbertje bridge. Zij kunnen het komende WK, dat morgen begint,  online volgen. Dankzij nieuwe technologieën wordt dat online kijken nóg leuker.

WK Bridge 2011 online

Boven de speeltafels wordt tijdens het WK namelijk een camerasysteem aangebracht dat automatisch registreert welke kaarten worden gespeeld. Als de pilot – een Nederlandse uitvinding – slaagt, betekent dit een revolutionaire stap vooruit in het uitzenden van bridge-wedstrijden.

Troefkaart

De pilot met de Bridge Card Reader is het resultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse Bridge Bond (NBB) en de hightech bedrijven in Brainport Eindhoven. De Nederlanders Guust Hilte (26) en Thomas de Wolf (26) van Studio diip hebben lang gewerkt aan de innovatie. Tijdens het WK zijn op twaalf tafels camera’s boven het scherm gemonteerd. De beelden die de camera maakt, worden naar de computer gestuurd, waar de software van Hilte en De Wolf direct ontcijfert wat er aan tafel gebeurt. De software kan dit bepalen door de beelden te scannen op specifieke patronen. Directeur Gijs van der Scheer (NBB): “Straks zijn zelfs geen menselijke operators meer nodig. Dan worden alle tafels via de Bridge Card Reader live op internet uitgezonden.”

De innovatie van de automatische kaartherkenning maakt onderdeel uit van het ‘virtuele sportstadion’ dat de NBB speciaal voor het WK lanceert. “Dankzij de website www.wkbridge2011.nl maken we een massa-event als het WK persoonlijker. De bezoeker kan zijn eigen interesses volgen.”, zegt Van der Scheer.

Volg de

live stream

op http://www.wkbridge2011.nl/node/5112

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten