Word en Outlook krijgen voorspellende gave 2021-02-24T12:58:25

Dropbox App Center

Huawei verwacht helft minder smartphones te produceren

Word en Outlook krijgen voorspellende gave

Word en Outlook krijgen voorspellende gave

Wanneer je aan een document of een mailtje werkt, kom je niet altijd op de juiste woorden. Word en Outlook helpen je weldra op weg, want beide krijgen een optie om woorden te voorspellen op basis van wat ervoor geschreven staat.

De functie heet text predictions, ofwel tekstvoorspellingen. Kunstmatige intelligentie analyseert de woorden die je schrijft en oppert direct het volgende woord. Door op de tab-toets te drukken, wordt de suggestie meteen geplaatst zodat je het niet zelf hoeft uit te schrijven.

Microsoft liet de voorspellende gave vorig jaar september al los onder zogeheten Office Insiders en in de tussentijd heeft de AI veel van ze geleerd. Daarom komt de functie vanaf volgende maand ook voor reguliere gebruikers van Outlook en Word beschikbaar. 

Wel enigszins een domper: vooralsnog werkt de functie alleen met Engelse teksten.

Google achterna

Het raden van woorden met kunstmatige intelligentie is geen nieuw trucje. Reeds sinds 2018 maakt het deel uit van Gmail onder de naam Smart Compose, ook bekend als Schrijfsuggesties. Maar ook deze optie werkt nog niet met de Nederlandse taal.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord