WWW 20 jaar 2013-11-04T16:27:39

Mac OS X kwetsbaar in netwerk

iPads smokkelen via kabelbaan

WWW 20 jaar

WWW 20 jaar

Het World Wide Web is afgelopen weekend 20 geworden. Op 6 augustus 1991 publiceerde Tim Berners-Lee de eerste website; het startsein voor een revolutie van het internet. 

Het internet zelf is al een stuk ouder en zag in 1974 het levenslicht. Kort gezegd is het World Wide Web een aanduiding van de aaneenschakeling van verschillende netwerken. Tim Berners-Lee hoefde destijds nog geen rekening te houden met verschillende browsers, ondersteuning voor HTML5 en verschillende videostandaarden. Zijn pagina beschreef wat men van het World Wide Web-project kon verwachten. Dat het nog niet heel veel was bewees de pagina zelf aangezien het nog slechts bestond uit wat tekst en hyperlinks. Tim Berners-Lee gaf meteen ook wat aanwijzingen hoe men zelf websites kon maken.

Met het WWW deden drie andere technieken hun intrede:

1. De URL (Uniform Resource Locator) dat de plek van een bestand op internet weergeeft.

2. HTML (HyperText Markup Language) de manier waarop pagina's worden getoond

3. HTTP (Hypertext Transfer Protocol) een protocol dat gebruikt wordt om te communiceren tussen browsers en servers

WWW pagina


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord