Xbox viert 10e verjaardag 2013-11-04T16:20:15

Het beeldscherm op kleur brengen

Android 4-broncode vrijgegeven

Xbox viert 10e verjaardag

Xbox viert 10e verjaardag

Tien jaar geleden toonde Microsoft voor het eerst de Xbox, de spelcomputer die het op moest nemen tegen de populaire Playstation 2 van Sony.

In die tien jaar zijn er van de Xbox 24 miljoen exemplaren verkocht. Een mooi aantal maar het valt toch in het niet wanneer we het afzetten tegen de directe concurrent van de Xbox de PS2 waar 150 miljoen exemplaren van zijn verkocht (en nog steeds wordt verkocht). De naam is een afgeleide van ‘DirectX Box’ omdat ontwikkelaars dezelfde techniek konden gebruiken als voor Windows-games (DirectX). Onderzoek wees uit dat men de naam Xbox beter vond.

Volgende Xbox met Windows 8?

In 2005 werd de Xbox opgevolgd door de Xbox360 en volgens de geruchten zou de volgende Xbox wellicht op een versie van Windows 8 draaien. De nieuwe look van de interface heeft er in ieder geval al veel van weg. 

[Via: NeoWin]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord