Yahoo introduceert groepschat-app Squirrel 2018-05-09T14:41:53

Alle nieuwe functies in Android P

Picovico: bascis slideshow

Yahoo introduceert groepschat-app Squirrel

Yahoo introduceert groepschat-app Squirrel

Yahoo is sinds het enorme datalek behoorlijk uit de gratie geraakt en het bedrijf opereerde de afgelopen tijd dan ook in de luwte. Nu laat men weer wat van zich horen door een nieuwe chat-app te lanceren onder de naam Squirrel.

Opmerkelijk is dat Yahoo bij de lancering van Squirrel uitgerekend van privacy een speerpunt maakt. Waar soortgelijke apps vaak toegang willen tot je smartphone-contacten, werkt Squirrel op basis van privé-uitnodigingen. Je maakt chatkamers aan, waarvan je de link vervolgens kunt delen met vrienden en familie. De nadruk ligt op groepchats rond bepaalde onderwerpen of thema's, vergelijkbaar met diensten als Slack en Discord. 

Squirrel is uit voor Android en iOS, maar is vooralsnog niet zomaar te downloaden. Je hebt een uitnodiging nodig van een andere gebruiker, of kunt toegang vragen door contact op te nemen via de site van Squirrel. Waarschijnlijk wil Yahoo eerst op kleinere schaal testen hoe de app uitpakt, om het later breder beschikbaar te stellen.

Na de hack

Yahoo was in het verleden een van de grootste namen in de tech-industrie, maar dat is inmiddels niet meer zo. In 2016 werd bekend dat de e-mailadressen en wachtwoorden van 500 miljoen Yahoo-gebruikers waren buitgemaakt tijdens een hack. Die vond plaats in 2014 en Yahoo wist daarvan, maar bracht het twee jaar later pas naar buiten. Dat liep uit op een boete van 35 miljoen dollar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord