YouTube gaat video's van gevaarlijke stunts verbieden 2019-01-18T10:29:51

Muis is stiekem hele pc inclusief scherm

Accounts Fortnite-spelers op de tocht door beveiligingslek

YouTube gaat video's van gevaarlijke stunts verbieden

YouTube gaat video's van gevaarlijke stunts verbieden

Video's waarin jongeren stunts uitvoeren en anderen oproepen om hetzelfde te doen, zijn niet altijd even veilig. YouTube gaat daarom harder optreden tegen filmpjes van dit soort 'challenges'. Door nieuw beleid kan dit een reden zijn om een video van het platform te verwijderen.

De maatregelen volgen op filmpjes van de de Bird Box-challenge, waarin het de bedoeling is om geblinddoekt door het leven te gaan. Een idee dat ontstaan is na de Bird Box-film op Netflix, waarin de hoofdrolspelers dit ook doen.

Daar komen in het echte leven natuurlijk ongelukken van. Een van de kwalijkste gevallen: een Amerikaanse tiener veroorzaakte een auto-ongeluk door met blinddoek op over de snelweg te rijden. Genoeg is genoeg, moest YouTube toen gedacht hebben.

Emotioneel leed

Overigens betreft het niet alleen video's die tot fysieke ongevallen kunnen leiden. Ook emotioneel leed als deel van een geintje (ofwel 'prank') is niet langer toegestaan. Denk aan filmpjes van kinderen die doen alsof ze zelfmoord hebben gepleegd, om hun ouders flink te laten schrikken. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord