YouTube laat Indiase gebruikers video's downloaden

© CIDimport

YouTube laat Indiase gebruikers video's downloaden

Geplaatst: 15 september 2014 - 07:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:42

Redactie ID.nl

YouTube-gebruikers in India kunnen binnenkort video's downloaden voor offline gebruik, een functionaliteit die in andere landen nog helemaal niet bestaat. Officieel, tenminste.

De aankondiging is gemaakt op hetzelfde evenement als waar Google de eerste Android One-toestellen presenteerde. "YouTube is [in India] erg populair," aldus YouTube-topman Ceaser Sengupta."Sommige video's bekijk je alsmaar opnieuw. Hoe leuk zou het dan zijn als je ze overal mee naartoe kan nemen, zonder dat je voor extra dataverkeer hoeft te betalen?"

"Voor Indiaase gebruikers wordt een groot deel van YouTube offline beschikbaar. Downloadt de video naar je telefoon en bekijk hem voortaan zo vaak je wilt."

Music Key

Het is de eerste keer dat YouTube gebruikers gehoste video's laat downloaden. Volgens geruchten zou YouTube wel werken aan een abonnemenstdienst, waarmee de mogelijkheid wordt aangeboden voor tien dollar per maand.

Het project heet YouTube Music Key en ondanks dat er al afbeeldingen van gelekt zijn, is de dienst nog niet aangekondigd. Ook is niet duidelijk of het Indiase initiatief hiermee te maken heeft, of dat video's downloaden daar verder kostenloos is.

Plugin

Ondanks dat YouTube video's downloaden officieel niet toestaat, zijn er al langer manieren om toch aan ze te komen voor offline gebruik. Zo is er bijvoorbeeld software die muziek uit video's filtert en opslaat als .MP3-bestanden, of zijn er browserplugins die simpelweg hele video's downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten