YouTube-sensaties 2014: Buigende iPhone 6 en verklede hond

© CIDimport

YouTube-sensaties 2014: Buigende iPhone 6 en verklede hond

Geplaatst: 10 december 2014 - 12:43

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:52

Redactie ID.nl

In de populairste YouTube-video van 2014 verkleedt een hond zich als enorme spin en jaagt hij voorbijgangers de stuipen op het lijf. De videodienst van Google heeft ook een eindejaarslijst opgesteld, met de meest trending filmpjes van het jaar.

De top 10 is samengesteld op basis van views, likes, reacties en hoe vaak een video gedeeld is op sociale media. Zo is 'Mutant Giant Spider Dog' 113 miljoen keer bekeken, hebben kijkers er 41 duizend reacties op achtergelaten en is er bijna 580 duizend keer op 'vind ik leuk' geklikt.

De buigende iPhone 6 Plus is natuurlijk interessant omdat er op Computer Idee ook veel over is gesproken. Een video waarin wordt getest of het toestel werkelijk te buigen is, eindigt op de vijfde plaats van meest populaire video's. De smartphone van Apple kan inderdaad buigen, maar het bedrijf heeft altijd gezegd dat er geen reden is tot paniek.

De op één na populairste video is een reclamespot van Nike, waarin hobbyvoetballers transformeren in voetbalsterren als Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimović. Deze is ook op televisie uitgezonden. De zogeheten 'viral video' First Kiss eindigt op de derde plaats. Daarin zoenen wildvreemde mensen met elkaar. Het concept sloeg zo aan, dat er televisieprogramma's op gebaseerd zijn.

De volledige top 10 vind je op de blog van YouTube.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten