YouTube zet betrouwbare corona-video's in de spotlight 2020-04-20T10:00:21

Smartphone-leveringen in vrije val door coronavirus

Excel: Tekst combineren en waardes plakken

YouTube zet betrouwbare corona-video's in de spotlight

YouTube zet betrouwbare corona-video's in de spotlight

YouTube kan een bron zijn van desinformatie en nepnieuws, wat in tijden als deze extra gevaarlijk is. Daarom zet Google op de homepagina van het videoplatform de komende tijd betrouwbare video's rond corona-nieuws in de spotlight.

Wie de homepagina van YouTube bezoekt, ziet onder de lijst met aanbevolen video's een nieuwe sectie - 'Nieuws over COVID-19'. Daar worden filmpjes getoond van bronnen als Nu.nl en de NOS. Op de achtergrond worden algoritmen ingezet om hier de juiste video's te kunnen tonen. Dezelfde systemen die ervoor moeten zorgen dat hoaxes rond het onderwerp juist zo min mogelijk komen bovendrijven.

Meer informatie

Ook komt er een pop-upvenster tevoorschijn met meer informatie over het coronavirus. Klik daarop om uit te komen bij de webpagina van de rijksoverheid over corona. Google lanceerde kortgeleden ook zijn eigen informatiesite. Daarop staan onder meer tips om verspreiding van het virus tegen te gaan en links naar gerelateerde websites zoals die van de World Health Organization.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord