Google’s nieuwe modulaire toestel komt in januari 2015 op de markt 2014-05-22T15:48:33

Creatief met wachtwoorden verzinnen: maak sterke, unieke én memorabele wachtwoorden

Hoe verander je je Facebook-wachtwoord?

Google’s nieuwe modulaire toestel komt in januari 2015 op de markt

Google’s nieuwe modulaire toestel komt in januari 2015 op de markt

Google’s nieuwe telefoon is net een zelfbouwproject: stukjes met verschillende onderdelen die je zelf in elkaar kunt zetten. Niet zo gek dus dat bij een projectconferentie over het toestel iedereen stond te trappelen om de telefoon eindelijk te zien.

Projectleider Paul Eremenko probeerde het publiek bij de de start van de conferentie enigszins te temperen, aangezien de telefoon de dag ervoor een barst in het scherm had opgelopen en het niet geboot kon worden. Het is de bedoeling dat het toestel in januari 2015 verkrijgbaar is.

Knap kunstje

Desondanks blijft het toestel een knap staaltje werk. Met Project Ara probeert Google de telefoon zoals wij die kennen opnieuw uit te vinden. In plaats van elk jaar een nieuw toestel aan te schaffen omdat je je oude telefoon niet kunt upgraden, kun je er nu voor kiezen om een een gedeelte van je telefoon te vervangen. Het toestel bestaat uit een soort telefoonlego: losse onderdelen die je in elkaar kunt klikken met electro-permantente magneten.

Zelf onderdelen vervangen

Zo kun je helemaal zelf bepalen wat je belangrijk vindt en wat je wilt wijzigen als bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Het basismodel zal $50 gaan kosten, maar duurdere versies zullen voor $500 en meer over de toonbank gaan. Al met al een ambitieus project, waarvan we hopen dat het gaat werken. Want wie wil er nu niet een toestel dat 6 jaar of langer mee zou moeten gaan?

Nog twee conferenties

De Project Ara conferentie is de eerste stap in de goede richting voor het initiatief. Er worden dit jaar nog twee van deze conferenties gehouden, met hoplelijk werkende prototypes. Of het Google lukt om de telefoon succesvol uit te brengen is de vraag, maar wij houden het in ieder geval nauwlettend voor je in de gaten. 

Bron: Wired


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord