"Zelfmoordgolf veroorzaakt door smartphones"

© CIDimport

"Zelfmoordgolf veroorzaakt door smartphones"

Geplaatst: 28 september 2009 - 05:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:18

Redactie ID.nl

Een van de topmannen van France Telecom heeft een opvallende verklaring voor het feit dat er sinds begin vorig jaar al 22 werknemers van zijn bedrijf zelfmoord hebben gepleegd, en 13 mensen een mislukte zelfmoordpoging hebben ondernomen. Volgens Gervais Pellissier heeft het alles te maken met de komst van de smartphone, waardoor mensen dag en nacht bereikbaar zijn voor hun werk.

Een van de topmannen van France Telecom heeft een opvallende verklaring voor het feit dat er sinds begin vorig jaar al 22 werknemers van zijn bedrijf zelfmoord hebben gepleegd, en 13 mensen een mislukte zelfmoordpoging hebben ondernomen.

Volgens Gervais Pellissier heeft het alles te maken met de komst van de smartphone, waardoor mensen dag en nacht bereikbaar zijn voor hun werk. Pellissier zegt dat mensen vijftien jaar geleden geen pc's en mobieltjes van de zaak hadden, en dat de werkdag aan het eind van de werkdag echt klaar was. Nu zou de niet-aflatende stroom van e-mails mensen - letterlijk dus soms - over het randje duwen.

Hoewel France Telecom, dat in Frankrijk 100.000 mensen in dienst heeft, verder zegt dat het zelfmoordcijfer bij het bedrijf niet hoger is dan het gemiddelde zelfmoordcijfer in Frankrijk (dat op gemiddeld 16 per 100.000 Fransen per jaar ligt), willen de vakbonden dat er een parlementair onderzoek naar het bedrijf komt. De bonden denken dat de stress die de massale reorganisatie waarmee het bedrijf bezig is met zich meebrengt, de oorzaak is van de zelfmoorden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten