Zelfs de fanatiekste e-mailer is blij met een brief 2013-10-10T14:32:46

Ook websites vliegvelden ontregeld na terreuralarm

Online filmfans kiezen Star Wars-quote als allerbeste

Zelfs de fanatiekste e-mailer is blij met een brief

Zelfs de fanatiekste e-mailer is blij met een brief

Bus of box, dat was de vraag. TPG Post onderzocht de afgelopen maanden onder ruim 3000 consumenten hoe ze het liefst post krijgen: in de brievenbus of in de e-mailbox? Eén van de opvallende conclusies is dat ruim 80% van de Nederlanders blij is als er post in de bus valt, zelfs wanneer ze veel gebruik maken van internet.

Bus of box, dat was de vraag. TPG Post onderzocht de afgelopen maanden onder ruim 3000 consumenten hoe ze het liefst post krijgen: in de brievenbus of in de e-mailbox? Eén van de opvallende conclusies is dat ruim 80% van de Nederlanders blij is als er post in de bus valt, zelfs wanneer ze veel gebruik maken van internet. Uit het onderzoek blijkt dat de aard van de boodschap de voorkeur voor brievenbus of e-mailbox bepaalt. Persoonlijke post, polisbladen en catalogi ontvangt ruim 70% van de ondervraagden het liefst in de brievenbus. Bijna 60% heeft reclame liever in de brievenbus dan in de e-mailbox. Nieuwsbrieven ontvangt 68% juist liever digitaal.

Deze resultaten worden grotendeels verklaard door de positieve beleving van de dagelijkse post. Als de postbode is geweest, haalt 82% van de consumenten tevreden en nieuwsgierig de stapel post van de deurmat. Catalogi en reclame worden op de bank doorgebladerd, polisbladen op de niet-vergeten-stapel gelegd en het verjaardagskaartje wordt aan huisgenoten getoond.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord