Zestienjarige sleept tonnen binnen met app 2013-11-04T16:16:40

Aantal Windows Phone apps schiet de lucht in

3.7 miljoen Android apparaten geactiveerd met kerst

Zestienjarige sleept tonnen binnen met app

Zestienjarige sleept tonnen binnen met app

Een Engelse tiener heeft een app ontwikkeld die alleen al in de eerste week 30.000 keer gedownload werd. De iPhone app vat zoekresultaten en webpagina’s samen om de wildgroei aan informatie tegen te gaan.

De Engelse zestienjarige Nick D’Aloisio uit London was bezig een geschiedenis examen te leren met behulp van Google. Door de veelheid aan informatie vond hij dit een erg inefficiente bezigheid. Zo kwam hij op het idee om een app te ontwikkelen die in een paar steekpunten de belangrijke informatie uit een webpagina haalt.

De eerste versie van de app heette TrimIt en werd al 100.000 keer gedownload. Investeerder Li Ka-Shing (volgens Forbes de op tien na rijkste man ter wereld) kreeg lucht van de app en stopte $250.000 dollar in het project. Het resultaat is Summly en het is sinds midden december beschikbaar in de App Store van Apple. Inmiddels heeft hij de interesse weten te wekken van een heel aantal andere partijen, die hij niet bij naam wil noemen.

D’Aloisio heeft ondanks het ontwikkelen van de app nog genoeg tijd voor zijn huiswerk. De jongen doet op school niets met IT, maar studeert Russich en Chinees. Zijn plan is op Filosofie te gaan studeren. Hij vindt zichzelf zeker geen genie, omdat het programmeren naar eigen zeggen “helemaal niet zo moeilijk was.” Wel is D’aloisio al sinds zijn twaalfde bezig met programmeren en heeft hij sindsdien al meerdere apps uitgegeven.

Bron: BBC (zie ook voor een interview met Nick D’Aloisio)


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord