Zo bekijk je vanavond de Apple WWDC-livestream

© CIDimport

Zo bekijk je vanavond de Apple WWDC-livestream

Geplaatst: 5 juni 2017 - 05:59

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:23

Redactie ID.nl

Vanavond houdt Apple zijn jaarlijkse WWDC-bijeenkomst, waar weer de nodige aankondigingen worden verwacht. Het evenement vindt plaats in Californië maar is ook online te volgen.

Apple zendt namelijk een livestream uit van het evenement. Overigens niet zomaar op YouTube, zoals de meeste bedrijven doen. De mogelijkheden zijn beperkt, met name als Windows-gebruiker. Je kunt dan alleen meekijken in de Edge-browser van Windows 10.

Ga daarvoor naar de Apple Events-website, waar de livestream om 19:00 uur vanavond start. Op Mac en iOS kun je gewoon via Safari dezelfde site in de gaten houden. 

Tot slot kun je meekijken via een Apple TV. Heb je daarvan de nieuwste versie, download daar dan de Apple Events-app op via de App Store. Apple TV's van de tweede en derde generatie tonen automatisch een Apple Events-kanaal, vlak voor de livestream start.

Wat te verwachten van WWDC 2017

De Worldwide Developers Conference draait traditiegetrouw vooral om software. Waarschijnlijk staat een groot deel van de show in het teken van iOS 11. Ook nieuwe versies van macOS, watchOS en tvOS komen vermoedelijk aan bod.

Er gaan echter ook hardnekkige geruchten dat Apple toch nieuwe producten gaat aankondigen. Met name de Siri Speaker wordt vaak genoemd, Apple's antwoord op Google Home, Amazon Echo en de Invoke van Microsoft/Harman Kardon.

Daarnaast wordt gesproken over een kleinere versie van de iPad Pro, eentje met een schemrgrootte van 10,5 inch. De huidige Pro heeft een scherm van 12,9 inch. Een krachtigere MacBook Pro en Air staan mogelijk ook op het programma.

Nieuwe iPhones worden nog niet verwacht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten