Zo kom je van het Facebook-virus af

© CIDimport

Zo kom je van het Facebook-virus af

Geplaatst: 4 oktober 2016 - 05:45

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:00

Redactie ID.nl

Een virus op Facebook zorgt voor flink wat overlast bij gebruikers. Maandagavond waren al 800.000 gebruikers de dupe van het Facebookvirus, en het verspreidt zich snel. Gelukkig is er iets wat je ertegen kunt doen.

Het is niet de eerste keer dat het virus opduikt: de eerste meldingen ervan dateren al uit 2014. De malware wordt verspreid via de Facebook-chat en nestelt zich op je computer. Ben je de dupe? Dan moet je deze stappen even doorlopen. 

Facebook's app-platform uitschakelen

Je kunt in de instellingen van Facebook het platform uitschakelen waarmee externe apps communiceren met je account. Dat doe je door op de website van Facebook in te loggen, rechtsboven op het kleine driehoekje te klikken en Instellingen te selecteren.

Ga vervolgens aan de linkerkant naar Apps, zoek het blokje met Apps, websites en plug-ins en druk op Bewerken. Klik daarna op Platform uitschakelen om de connectie met externe apps te verbreken. 

 

Zo kom je van het Facebook-virus af-15985572

© CIDimport

 

Wachtwoord veranderen

Daarna is het een goed idee om je wachtwoord te veranderen. Dat doe je door in hetzelfde instellingenmenu aan de linkerkant naar het tabje Algemeen te gaan en op het vakje Bewerken naast Wachtwoord te klikken. Voer je huidige wachtwoord en tweemaal je nieuwe wachtwoord in en druk op Wijzigingen opslaan

 

Zo kom je van het Facebook-virus af-15985574

© CIDimport

 

Virusscanner

Tenslotte is het raadzaam een grondige virusscan over je pc heen te gooien. Dat kan een betaalde scanner zijn, maar er is ook genoeg gratis software te vinden. Hier vind je een lijst met goede gratis virusscanners. Na een scan van je hele systeem zou je geen last meer moeten hebben van het virus. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten