Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor

© CIDimport

Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor

Geplaatst: 19 april 2019 - 10:19

Aangepast: 29 augustus 2022 - 17:34

Redactie ID.nl

Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.

Wanneer je binnenkort de Play Store weer eens opent om een app te downloaden, krijg je eerst twee vensters te zien. Een scherm voor het installeren van een andere browser, en idem zo'n scherm voor zoekmachines.

Op bovenstaande screenshots zie je enkele voorbeelden, zoals Firefox, Edge en Opera, plus DuckDuck Go en het milieuvriendelijke Ecosia. Om bepaalde diensten niet voor te trekken, verschilt de selectie per land. Daarnaast staat ook de volgorde niet vast.

Hulp bij instellen

Bij de keuze voor een alternatief krijg je tevens instructies voor het instellen van de nieuwe app als standaard en het plaatsen ervan op je homescherm. Denk daarbij aan een handige zoek-widget.

Google gaat deze schermen de komende weken aanbieden, ook voor bestaande Android-gebruikers. Ze duiken dus vanzelf op. Voor Amerikaanse gebruikers geldt de verandering niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten