Zo ziet Facebook er uit in virtual reality 2016-10-10T10:06:50

Nu ook onofficiële remixes luisteren op Spotify en Apple Music

Films van Netflix straks ook in bioscoop te zien

Zo ziet Facebook er uit in virtual reality

Zo ziet Facebook er uit in virtual reality

Facebook kocht Oculus in 2014 voor 2 miljoen dollar. We fronsten destijds collectief onze wenkbrauwen: wat moest het sociale netwerk met een vr-bril? Virtual reality socialer maken, zo zei het bedrijf. Nu is duidelijk hoe dat er ongeveer uit gaat zien.

Facebook-baas Mark Zuckerberg toonde tijdens een persconferentie hoe virtual reality ons samenbrengt, zonder dat we ons fysiek in dezelfde ruimte bevinden. Facebook-vrienden kunnen weergegeven worden als virtuele versies van zichzelf.

Zo kun je o.a. met elkaar vergaderen, spelletjes doen of filmpjes met elkaar bekijken in een gesimuleerde ruimte. Dat kan gewoon een woonkamer zijn, maar ook een exotischere locatie. Op de bodem van de oceaan, bijvoorbeeld.

Ook videobellen is in virtual reality een optie dankzij Facebook Messenger. Zodra iemand je belt, krijg je daar een melding van op je virtuele smartwatch. Neem je het gesprek op, dan zweeft het gezicht van je gesprekspartner in de virtuele ruimte rond. 

Bewegen

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de Oculus-plannen van Facebook. Zo brengt het bedrijf in december de Oculus Touch-controllers uit, samen met een nieuwe sensor. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat je je handen terugziet in virtual reality, en daarnaast vrij kunt bewegen. Een functie die de Vive van HTC overigens al langer aanbiedt. Tot op heden werkt de Rift het beste als je stilzit.

De nieuwe accessoires komen in december op de markt, terwijl de mogelijkheid tot het maken van virtuele avatars gepland staat voor begin 2017. Het duurt dus nog wel een poosje voor je kunt Facebooken in virtual reality, zoals in onderstaande video wordt getoond. Maar dat het er aan zit te komen, is nu een ding wat zeker is.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord