Zo ziet Netflix er uit op HoloLens 2015-12-02T10:13:59

Review: ASUS P3B

Downloadtip: Monument Valley tijdelijk gratis op iOS

Zo ziet Netflix er uit op HoloLens

Zo ziet Netflix er uit op HoloLens

Zin om Jessica Jones te 'bingewatchen' op Netflix, maar is de televisie bezet? De streamingdienst werkt dan ook op je smartphone of tablet. En straks ook op HoloLens, de augmented reality-bril van Microsoft.

HoloLens-ontwikkelaar Varun Mani laat in een YouTube-video zien hoe er een televisiescherm voor je ogen wordt geprojecteerd. Netflix is vervolgens met handgebaren aan te sturen.

Je kunt er voor kiezen dat de virtuele tv telkens op dezelfde plek blijft hangen (zoals een echte televisie), of met je blikveld meedraait. Overal waar je kijkt, zie je dan Netflix.

Hetzelfde geldt overigens voor games. In een andere demonstratie toont Mani hoe Xbox One-games naar HoloLens gestreamd kunnen worden.

Indrukwekkend

Het is niet verwonderlijk dat Netflix naar HoloLens komt, want je kunt de streamingdienst ook al gebruiken met virtual reality-brillen als Gear VR - en straks ook Oculus Rift. Daar is er een speciale app voor, terwijl Netflix hier nog wordt gebruikt via de Edge-browser.

Hoe dan ook, de techniek blijft indrukwekkend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord