Zoetermeer eerste gemeente in Second Life

© CIDimport

Zoetermeer eerste gemeente in Second Life

Geplaatst: 18 februari 2007 - 19:02

Aangepast: 19 september 2022 - 12:31

Redactie ID.nl

Er gaat tegenwoordig bijna geen dag meer voorbij zonder nieuws uit of nieuws over Second Life.

Zoetermeer eerste gemeente in Second Life

Er gaat tegenwoordig bijna geen dag meer voorbij zonder nieuws uit of nieuws over Second Life. Het nieuws van deze maandag: als eerste gemeente ter wereld opent Zoetermeer een stadhuis in Second Life.

Zoetermeer Second Life (SL) moet een levendige stad worden waarin, aldus de gemeente, "burgers kunnen rondlopen, recreëren en van onderwijs genieten, net als in het echte leven. Het is een platform waar iedereen elkaar kan ontmoeten, met elkaar kan discussiëren en debatteren." Daarnaast moet de virtuele gemeente de sociale samenhang tussen burgers versterken. Om dat te bereiken, worden in Zoetermeer SL vrijetijdsbestedingen aangeboden die ook in de echte stad voorkomen. "Zo kunnen mensen elkaar niet alleen ontmoeten, maar ook van alles ondernemen." Snowworld (skiën) en Dutch Water Dreams (wildwaterraften) hebben al hun interesse getoond in het openen van een vestiging in het virtuele Zoetermeer.

Op dit moment kan het tweede Zoetermeer nog niet bezocht worden. Omdat het besluit om actief te worden in Second Life nog maar net genomen is, heeft de stad namelijk nog geen eigen grondgebied. Wel is het eerste gebouw, het stadhuis, al in aanbouw.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten