Zoetermeer eerste gemeente in Second Life 2013-10-10T14:31:17

Windows Vista kan veel goedkoper

Jaar van het Zwijn zorgt voor 14 miljard sms'jes

Zoetermeer eerste gemeente in Second Life

Zoetermeer eerste gemeente in Second Life

Er gaat tegenwoordig bijna geen dag meer voorbij zonder nieuws uit of nieuws over Second Life.

Er gaat tegenwoordig bijna geen dag meer voorbij zonder nieuws uit of nieuws over Second Life. Het nieuws van deze maandag: als eerste gemeente ter wereld opent Zoetermeer een stadhuis in Second Life.

Zoetermeer Second Life (SL) moet een levendige stad worden waarin, aldus de gemeente, "burgers kunnen rondlopen, recreëren en van onderwijs genieten, net als in het echte leven. Het is een platform waar iedereen elkaar kan ontmoeten, met elkaar kan discussiëren en debatteren." Daarnaast moet de virtuele gemeente de sociale samenhang tussen burgers versterken. Om dat te bereiken, worden in Zoetermeer SL vrijetijdsbestedingen aangeboden die ook in de echte stad voorkomen. "Zo kunnen mensen elkaar niet alleen ontmoeten, maar ook van alles ondernemen." Snowworld (skiën) en Dutch Water Dreams (wildwaterraften) hebben al hun interesse getoond in het openen van een vestiging in het virtuele Zoetermeer.

Op dit moment kan het tweede Zoetermeer nog niet bezocht worden. Omdat het besluit om actief te worden in Second Life nog maar net genomen is, heeft de stad namelijk nog geen eigen grondgebied. Wel is het eerste gebouw, het stadhuis, al in aanbouw.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord