Zorgeloos video's kijken met YouTube Kids

© CIDimport

Zorgeloos video's kijken met YouTube Kids

Geplaatst: 20 februari 2015 - 07:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:18

Redactie ID.nl

Kinderen kijken graag YouTube video's, maar niet alles wat op de videodienst staat is even gepast voor jonge kijkers. Google lanceert binnenkort dan ook een kindvriendelijke versie van zijn YouTube-app: YouTube Kids.

De app is nog het beste te vergelijken met de kindersectie van Netflix. YouTube Kids biedt video's aan van verschillende entertainmentpartners, zoals bijvoorbeeld animatiestudio Dreamworks. Er staan onder meer afleveringen op van Sesamtraat en Thomas de Stoomlocomotief. 

De interface is zo simpel mogelijk gehouden, zodat jonge kinderen er gemakkelijk mee uit de voeten kunnen. Filmpjes zijn daarbij opgedeeld in entertainment- en educatieve secties, meldt Techcrunch.

Sleutels

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet de hele dag verspillen aan YouTube, kunnen ouders een wachtwoord instellen. De app sluit zichzelf wanneer een bepaalde tijd is verstreken en kan pas weer gebruikt worden zodra het wachtwoord is ingevoerd. Ongepaste zoektermen worden daarnaast automatisch geblokkeerd.

De app lanceert maandag voor Android, maar in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten. Wanneer de rest van de wereld ermee aan de slag kan, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten