Zuckerberg zelf slachtoffer van Facebook-fout 2013-11-04T16:18:23

iPad mag geen iPad heten in China

Firefox bedelt bij gebruikers om geld

Zuckerberg zelf slachtoffer van Facebook-fout

Zuckerberg zelf slachtoffer van Facebook-fout

Facebook staat vaak in het nieuws wanneer het om de privacy van Facebook-gebruikers gaat. Deze keer was oprichter Mark Zuckerberg ook slachtoffer; door een fout op de site waren zijn privéfoto's, net als die van anderen, vrij toegankelijk.

Via de ‘Report Abuse’ tool  kunnen Facebook-gebruikers markeren als ongepast. Door een foutje kon degene die een foto markeerde ook de andere foto's zien van de eigenaar, ook al stonden die op 'privé'. Wanneer een foto van jou als 'ongepast' wordt aangemerkt door een andere gebruiker, krijg je daar echter geen bericht van. Je weet daardoor dus ook niet wie inzage heeft gehad in jouw privéfoto's.

Facebook geeft de fout toe en heeft de tool uitgeschakeld om de bug op te lossen. Volgens Facebook was het maar voor beperkte tijd mogelijk om privéfoto's te bekijken. Die van Zuckerberg zijn inmiddels ook elders op internet te vinden

[Via: Daily Tech]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord