5 manieren om je verloren of gestolen telefoon terug te vinden

© CIDimport

5 manieren om je verloren of gestolen telefoon terug te vinden

Geplaatst: 27 september 2016 - 07:46

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:03

Redactie ID.nl

Onze telefoons zijn tegenwoordig de meest persoonlijke apparaten die we hebben. Ze staan vol met privéinformatie en onze foto's, dus die wil je niet kwijtraken. Mocht dat wel gebeuren, dan zijn er verschillende manieren om je telefoon terug te vinden. We zetten een paar manieren onder elkaar hoe je je gestolen of verloren Android of iPhone terug kunt vinden, én een paar handige tips om het te voorkomen!

5 manieren om je verloren of gestolen telefoon terug te vinden-15747845

© CIDimport

  Lees hier wat dit betekent.

 

Android Device manager

Ook Android heeft een eigen manier om een gestolen of verloren telefoon terug te vinden. 'Android Apparaatbeheer' staat op veel Android-apparaten standaard geïnstalleerd, maar anders kun je de app ook in de Play Store downloaden.

Android Device Manager is vanzelfsprekend gekoppeld aan je Google-account. Dat maakt het makkelijk om in te loggen vanaf andere locaties én vanaf andere Android-toestellen heel makkelijk.

Met Android Apparaatbeheer kun je via je Google-account precies zien waar je telefoon zich bevindt, handig op een kaart weergegeven. Je kunt ook je telefoon laten overgaan om te kijken of die in de buurt ligt, en als blijkt dat je toestel gestolen is kun je het

Wel een kanttekening: Je moet er permanent je locatie voor aan laten staan én je moet aan Google aangeven waar je je telkens bevindt.

 

 

Find my iPhone

Net als Android heeft ook iOS een 'Vind Mijn iPhone'-optie. Daarmee kun je vanuit iTunes een telefoon terugvinden die je kwijt bent, maar ook van een afstandje wissen. Let daarbij wel op dat je uiteraard regelmatig een backup maakt, want je wilt natuurlijk niet zomaar je foto's verliezen.

 

 

Gebruik een app

 

Je kunt ook een specifieke app gebruiken

Als je je niet helemaal veilig voelt bij Google of Apple, of simpelweg meer opties wil hebben om je telefoon altijd terug te kunnen vinden, dan kun je ook overwegen een app te downloaden. Een handige daarvan is Bitdefender Total Security, waarmee je altijd je telefoon op een kaart terug kunt vinden, maar ook meteen beschermd bent tegen virussen én waarmee je je data automatisch backupt. Dat werkt bovendien niet alleen op één telefoon, maar op alle apparaten die je in huis hebt, inclusief laptops en pc's. Heel veel meer opties dus!

Gebruik een smartwatch

Smartwatches waren twee jaar geleden hartstikke hip, maar lijken tegenwoordig een beetje van hun glans te hebben verloren. Toch heeft een slim horloge nog wel degelijk nut, want je kunt je smartwatch gebruiken om je telefoon terug te vinden. Toegegeven, dat is vooral handig binnenshuis, als je binnen bluetooth-bereik van je toestel bent, maar er zijn meerdere appjes waarmee je slechts op een knop hoeft te drukken om je telefoon te laten rinkelen. Dat werkt zelfs als je je toestel op stil hebt staan.

Dat kan onder andere met Android Apparaatbeheer, maar er zijn ook losse apps aanwezig voor als je bijvoorbeeld andere ringtones wil gebruiken. Sommige smartwatches, zoals die van Asus, hebben een standaard standaard meegeleverde applicatie die dat kan.

Andere handige tips

Je kunt nog een aantal andere veiligheidsmaatregelen nemen voor wanneer je je telefoon kwijt raakt. Vergrendel bijvoorbeeld altijd je scherm, zodat niemand iets met je toestel kan. Let daarbij ook op dat je in Android je harde schijf versleutelt. In de meer recente versies van Android is dat standaard al ingesteld, maar als je op een oudere versie zit moet je naar 'Instellingen' -> 'Veiligheid' -> 'Versleuteling'. iOS-toestellen hebben versleuteling ook standaard ingesteld.

Gebruik niet de eerste de beste ontgrendelcode

Let ook goed op je vergrendelcode. Gebruik daar een moeilijke code voor, en niet eentje die de meeste mensen kiezen, zoals deze. Neem bovendien geen makkelijk te raden pincode, zoals 0000, 1234, of je verjaardag.

Zet een ICE op je vergrendelscherm. Niet voor dieven, maar wel handig voor wanneer iemand je telefoon vindt. Die zit dan in het vergrendelscherm een naam en telefoonnummer staan van waar hij terecht kan. Je stelt dat in via 'Instellingen' -> 'Veiligheid' -> 'Vergrendelschermboodschap'.

Zorg altijd dat je een goede backup van je telefoon hebt, mocht het nodig zijn die te leeg te gooien van een afstandje. Je kunt hier lezen hoe dat moet. Als je vooral een backup wil maken van je foto's, kijk dan eens naar Google Foto's.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten