Huisdiervriendelijke bewakingscamera’s van Foscam 2019-11-04T11:33:04

Review: Nacon Revolution Pro Controller 3

Google Fonts

Huisdiervriendelijke bewakingscamera’s van Foscam

Huisdiervriendelijke bewakingscamera’s van Foscam

De installatie van een nieuwe bewakingscamera is tegenwoordig zo gepiept. Veel meer dan een dekkend wifi-netwerk en een smartphone-app hebt u niet nodig. Toch is niet alles goud wat er blinkt. Bewakingscamera’s jagen woningbezitters namelijk nogal eens met valse nachtelijke meldingen de stuipen op het lijf. Slimme persoonsdetectie van moderne Foscam-camera’s voorkomen voortaan onnodige schrikreacties.

  Lees hier wat dit betekent.

Komt er daadwerkelijk een inbreker op ‘visite’, of klimt de kat van de buren weer eens over de schutting? Zodra de smartphone een alarmmelding laat horen, spoken dergelijke twijfelgedachten bij veel woningbezitters direct door het hoofd. De reden is dat traditionele bewakingscamera’s met bewegingsdetectie bij het minste of geringste al alarm slaan. Dat kan bijvoorbeeld door een huisdier, robotstofzuiger of bewegende boomtak zijn.

Vanwege het forse aantal valse meldingen leidt bewegingsdetectie bij nogal wat bewakingsproducten tot ergernissen. Voor een goede nachtrust schakelen gebruikers de alarmmeldingen in de praktijk dan ook vaak uit, waardoor het videobewakingssysteem grotendeels zijn meerwaarde verliest. Gelukkig bedacht camerafabrikant Foscam voor dit probleem een uiterst doeltreffende oplossing.

Foscam FI9912P draadloze ip-camera.

Foscam FI9912P draadloze ip-camera.

Mensen herkennen

Met een klassieke bewakingscamera bepaalt u welk filmgebied u wilt monitoren op beweging, bijvoorbeeld de achtertuin of oprit voor de garage. Constateert de sensor van de camera binnen dit gebied beweging, dan gaan direct alle alarmbellen af. Op uw smartphone ontvangt u een pushbericht, waarna u met de app rechtstreeks kunt meekijken. Vaak is er dan niets aan de hand. Door harde wind rolt er bijvoorbeeld een voetbal langs de garagedeur, of vallen er ineens veel blaadjes uit een boom.

Recente Foscam-camera’s gaan een stapje verder en bestoken gebruikers niet met valse meldingen. Deze slimme apparaten constateren niet alleen beweging, maar kunnen zelfs personen herkennen. Ze zijn dan ook een stuk intelligenter dan het gros van de huidige verkrijgbare bewakingscamera’s. Een nieuwe Foscam-camera met persoonsherkenning stuurt uitsluitend een alarmsein wanneer er daadwerkelijk een mens binnen het detectiegebied opduikt.

Geen verborgen kosten

Een belangrijke wetenschap is dat Foscam vanuit de fabriek zijn camera’s voorziet van volledige functionaliteit. Een voordeel, want het kost na productaanschaf dus niets extra’s om een geavanceerde optie als persoonsdetectie te activeren. In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten hoeft u hiervoor geen duur abonnement af te sluiten. Overigens biedt Foscam wel betaalbare online opslagabonnementen aan om opgenomen videobeelden veilig op een online server te bewaren, maar dat is niet verplicht. Bovendien staat dit abonnementsmodel los van het aantal beschikbare functies, want die zijn voor iedere camerabezitter te gebruiken.

Camera’s met persoonsherkenning

De meest recente camera’s van Foscam beschikken vrijwel allemaal over persoonsdetectie. Deze slimme apparaten maken dus onderscheid tussen mensen en overige bewegende objecten. Neem nou bijvoorbeeld de voordelige FI9912P-buitencamera met twintig meter nachtzicht. Zodra er iemand in het holst van de nacht uw tuin binnensluipt, schrijft het apparaat de beelden in full-hd-kwaliteit naar een geheugenkaart. Tegelijkertijd ontvangt u een pushbericht op een smartphone, zodat u meteen passende maatregelen kunt nemen. Van een valse melding is beslist geen sprake!

Wilt u zo’n videowaakhond met betrouwbare persoonsdetectie aanschaffen? Controleer in de specificaties of het Foscam-product deze functie ondersteunt. Diverse binnen- en buitencamera’s hebben deze intelligente technologie aan boord, dus doe er uw voordeel mee!

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord