Review: Synology DS216se 2015-12-16T10:57:51

Review: Iiyama ProLite B2783QSU-B1

Hackers kraken Hello Kitty-website en stelen miljoenen gegevens

Review: Synology DS216se

Instapper onder de instappers

Review: Synology DS216se

Met de DS216se brengt Synology een nas op de markt die niet meer dan 139 euro kost. U krijgt daarvoor een apparaat met ruimte voor twee harde schijven. Die moet u er overigens nog wel zelf bij kopen. De kans is dus groot dat u meer geld kwijt bent voor de schijven dan voor de nas zelf. Voor een schijf met een ruime opslagcapaciteit (2 terabyte of meer), moet u namelijk toch al rekenen op een prijs van minimaal zo’n 80 euro.

Zeer bescheiden

De DS216se beschikt over tamelijk bescheiden hardware. Hij wordt aangedreven door een laag geklokte processor met slechts een enkele rekenkern. Het is dezelfde als in de nog goedkopere single-bay DS115j gebruikt wordt. De prestaties zijn dan ook zeker niet geweldig te noemen, maar dat kan ook eigenlijk niet verwacht worden voor dit geld. Als u niet veel meer zoekt dan extra opslag voor uw netwerk en u geen grote hoeveelheden bestanden heen en weer hoeft te transporteren, dan kan het ermee door. Maar wanneer u met name van plan bent om veel data naar de nas te gaan schrijven, houdt de schrijfsnelheid van zo’n 55 MB/s bepaald niet over.

Uitgebreid

Ondanks de bescheiden prijs en navenante hardware, is de DS216se gewoon voorzien van DSM, de zeer uitgebreide firmware van Synology. Dat kan een groot voordeel zijn, al geldt ook hier weer dat u zich goed moet realiseren dat er niet veel rekenkracht beschikbaar is. Gaat u het apparaat zowel laten downloaden/uitpakken en wilt u ook tegelijkertijd een back-up maken, dan kan de doorvoersnelheid wel eens behoorlijk tegenvallen.

Conclusie

Instap-nas waarmee Synology op de grens gaat zitten van wat nog goed bruikbaar is.

Pluspunten:

Goedkoop, volledige DSM.

Minpunten:

Langzaam.

Adviesprijs: € 139,–

Voor meer informatie: www.synology.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord