Review: Alcatel OneTouch Watch Large 2015-11-30T17:29:33

iPhone 7: Alle geruchten op een rijtje

Schermopnames maken van Office 2016

Review: Alcatel OneTouch Watch Large

Handig maatje

Review: Alcatel OneTouch Watch Large

Het zal u niet zijn ontgaan dat diverse fabrikanten proberen om van smartwatches een succes te maken. Apple heeft uiteraard de Watch, Google promoot samen met een groeiend aantal merken Android Wear-apparaten. De modellen uit beide kampen zijn behoorlijk aan de prijs en overtuigen nog niet echt qua werking. Ondertussen zijn er ook nog alternatieven, zoals de horloges van Pebble – maar ook Alcatel timmert aan de weg.

Hapje eruit

De OneTouch smartwatch ziet er op het eerste gezicht uit als een gewoon, enigszins dik horloge. De ronde, metalen kast meet net iets meer dan 4 cm in diameter. Met een gewicht van 60 gram is het geen heel licht horloge. Er zit een knopje op, waarmee het scherm aan- en uitgezet kan worden. Dat scherm heeft aan de onderkant een hapje eruit – dat gedeelte dient als ‘terug’-toets. We hebben dus wel degelijk met een smartwatch te maken.

Eigen systeem

Alcatel gebruikt een eigen besturingssysteem, dat samenwerkt met zowel iOS (vanaf versie 7) als Android (vanaf versie 4.3). Het heeft een beperkt aantal functies, maar die zijn best nuttig. Zo is er een hartslagmeter en een stappenteller, alsmede een hoogtemeter. Hierdoor zijn er (beperkte) fitnessfuncties beschikbaar. Dankzij bluetooth en nfc kunnen berichten die op een gekoppelde smartphone binnenkomen getoond worden. Voor reageren moet u wel bij uw telefoon zijn. Verder zit het weerbericht erop, kunt u de camera van uw smartphone ermee op afstand bedienen, is een kompas aanwezig en kunt u uw telefoon ermee terugvinden door deze te laten trillen. De overige functies zijn voor instellingen, zoals de helderheid en het design van de wijzerplaat.

Praktijk

De bediening is even wennen, maar dat gaat best vlot. Het scherm zou geactiveerd moeten worden bij een polsbeweging, maar in de praktijk werkte dat niet altijd even goed. De hartslagmeter lijkt in elk geval niet slechter dan die in duurdere toestellen (de meeste zijn niet erg accuraat), het is wel noodzakelijk de pols geheel stil te houden, zoals ook bij de concurrentie doorgaans het geval is. De stappenteller is redelijk conservatief, wat we liever hebben dan dat deze blijft doortellen terwijl we een middagdutje doen. Waar we echt enthousiast over zijn is de accuduur: de Watch hoefde pas na een dag of drie, vier aan de lader.

Conclusie

Zeker gezien de prijs, een heel aardige kennismaking met het fenomeen ‘smartwatch’, met een uitstekende accuduur.

Pluspunten:

Prijs, nuttige functies, prettige bediening, fraai scherm, accuduur, constructie.

Minpunten:

Functieomvang wat beperkt i.v.m. concurrentie.

Adviesprijs: € 129, –

Voor meer informatie: www.alcatelonetouch.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord