Review: AOC U3277PWQU 2017-05-11T12:57:42

Geen Netflix voor Android-gebruikers met root-toegang

Android O maakt snellere updates mogelijk

Review: AOC U3277PWQU

Ultra hd, ultragoedkoop

Review: AOC U3277PWQU

Bent u op zoek naar een nieuw beeldscherm? U kunt het slechter treffen dan de AOC U3277PWQU. De naam mag niet tot de verbeelding spreken, maar deze monitor heeft meer in zijn mars dan een lage prijs.

Toch beginnen we daarmee, want op moment van schrijven gaat deze monitor voor een euro minder dan 500 over de toonbank. Dat lijkt een fiks bedrag, maar gezien de specificaties is het een koopje. Ook de reguliere adviesprijs van 600 euro valt gezien die specificaties best mee. Is goedkoop ook duurkoop, zoals het spreekwoord zegt?

Heel groot

Nou, eigenlijk niet. Dit is een 32inch-beeldscherm, oftewel het heeft een diagonaal van 81 centimeter. Dat was tien jaar geleden nog een gangbaar formaat voor een televisie. De U3277PWQU telt echter maar liefst 3840 x 2160 beeldpunten: het is een ultra-hd-monitor. Gecombineerd met de schermdiagonaal levert dat een pixeldichtheid op van ruim 150 ppi. Hierdoor worden beeldelementen allemaal wat kleiner dan u gewend bent, maar er valt nog op te werken zonder zogenaamde softwareschaling. Het komt neer op een zee aan werkruimte, ideaal voor beeldbewerking of multitasking. Een document van acht pagina’s A4 kunt u in twee rijen leesbaar tonen. Feitelijk hebt u de werkruimte van vier full-hd-monitoren in één apparaat.

Prachtige kleuren

Dat klinkt al niet slecht, maar gelukkig heeft AOC meer gedaan dan veel waar leveren voor uw geld. Het scherm staat op een verstelbare ergonomische voet en heeft veel verschillende video-ingangen. Ook een usb 3.0-hub is ingebouwd. Door het gebruik van een zeer contrastrijk amva-paneel is zwart diepzwart en zien de kleuren er prachtig uit. Onze metingen wijzen bovendien uit dat het behoorlijk kleurecht is, zeker in de srgb-stand. In die stand moet u hem hoe dan ook zetten, want dan klopt de gammawaarde ook meer en is het witpunt prachtig neutraal. Hebben we niets te klagen? Toch wel: de uniformiteit van het backlight kan wat beter en de kijkhoeken houden niet over – u kunt er maar beter recht voor zitten. Maar onder de streep is dit toch een heel goed scherm.

Conclusie

Erg veel monitor voor een erg scherpe prijs.

Pluspunten
Veel werkruimte, fraai design, veel aansluitmogelijkheden, uitstekende beeldweergave.
Minpunten
Kan niet zwenken op de voet, kijkhoeken zijn niet de beste.

Adviesprijs: € 599, –

Voor meer informatie: www.aoc-europe.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord