Review: Apple 13 inch MacBook Pro Retina 2015-07-22T10:37:54

Windows 10 29 juli beschikbaar

Frogger leeft voort in Crossy Road

Review: Apple 13 inch MacBook Pro Retina

MacBook een van de meest luxe laptops

Review: Apple 13 inch MacBook Pro Retina

Van buiten is het verschil niet te zien. Deze nieuwste generatie 13 inch-MacBook Pro Retina ziet er hetzelfde uit als de vorige. Gevat in een luxe aluminiumbehuizing is het nog steeds een van de meest luxe laptops die op dit moment verkrijgbaar is.

MacBook bevat Intel Core i5-processor

Kenmerkend is het 33 cm grote scherm met maar liefst 2560x1600 pixels. Prachtig, zeker om gedetailleerde foto’s te bekijken en te bewerken. In deze nieuwste versie is een nieuwe Intel Core i5-processor geplaatst niet alleen voor betere prestaties zorgt, maar ook de werktijd op de accu verbetert. We haalden tijdens onze metingen van deze 1,58 kilo wegende MacBook moeiteloos 11,5 uur.  Dat is een bijzonder goede score. De ingebouwde ssd zorgt er verder voor dat de MacBook in de praktijk razendsnel is. De schijf van ons testmodel had een capaciteit van 128 GB, maar tegen meerprijs is het mogelijk om meer opslag geleverd te krijgen.

Lees ook: Apple geeft iPod-lijn een opfrisbeurt

Nieuw type trackpad

Ook op een ander onderdeel is de MacBook Pro onzichtbaar vernieuwd. Apple heeft namelijk een nieuw type trackpad ingebouwd dat niet alleen ziet wanneer u drukt, maar ook hoe hard u drukt. Daar wordt ook direct slim gebruik van gemaakt. Klikt u een bestand aan, dan wordt het geselecteerd. Drukt u hard op het bestand, dan wordt de voorbeeldweergave geopend. Drukt op een woord in browser Safari, dan kunt u direct zoeken op dat woord.

Vernieuwde touchpad MacBook

Ook kan het touchpad subtiele feedback geven, waardoor u bijvoorbeeld het einde van een film kunt ‘voelen’ zonder naar de tijdlijn in videobewerkingspakket iMovie te kijken. Dit vernieuwde touchpad went heel erg snel en na een paar uur gebruik mis je het al snel als je teruggaat naar een andere computer zonder deze functionaliteit. Vooralsnog werken de nieuwe Force Touch-functies van het trackpad alleen onder OS X Yosemite. Als u via Boot Camp Windows op de MacBook Pro gebruikt werkt het als een gewoon touchpad, zonder speciale functies.

Conclusie MacBook Pro Retina

Onzichtbaar vernieuwd, met slim touchpad dat voelt hoe hard u drukt en dat feedback geeft.

Pluspunten:

Doordachte extra functionaliteit van het touchpad.

Minpunten:

Dure laptop.

Adviesprijs: €1449,–

Voor meer informatie: www.apple.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord