Review: Asus Zenpad 8.0 2015-11-05T15:11:23

Review: Pebble Time Steel

201e verjaardag van Adolphe Sax gevierd door Google

Review: Asus Zenpad 8.0

Transformer getransformeerd

Review: Asus Zenpad 8.0

De Asus Transformer-lijn van Android-tablets bestaat niet meer. Met de Zenpad 8.0 gooit Asus het wederom over de transformeerboeg, maar dan net iets anders. Het is bij dit nieuwe model namelijk mogelijk om de achterkant te verwijderen en die te vervangen door een hele trits aan accessoires.

Hoes met 5.1-audio

Uiteraard is het mogelijk om er achterkantjes in andere kleuren voor te kopen, maar er is ook een variant met daarin een extra accu. Er zijn daarnaast ook varianten met een beschermklep, één daarvan zelfs met luidsprekers erin (waarmee volgens Asus een heuse 5.1-opstelling wordt gecreëerd). De geluidskwaliteit wordt met die laatste cover/hoes beduidend beter dan het geval is zonder. Uiteraard wordt de geluidskwaliteit wel beperkt door het feit dat de speakers in een hoes zijn aangebracht. Er is vrijwel geen klankkast, dus het laag is niet enorm overtuigend. Ook is het vrijwel onmogelijk om een ‘echte’ 5.1-ervaring te krijgen als de speakers zijn aangebracht in een oppervlakte ter grootte van een tablet.

Gelamineerd scherm

Als we naar de voorkant van de Zenpad 8.0 kijken, dan oogt die stijlvol, met vrij smalle randen rondom het scherm. Dat heeft een diagonaal van ruim 20 centimeter (8 inch), maar valt met name op doordat het gelamineerd is. Dat betekent dat er vrijwel geen ruimte zit tussen het glas en het kristal in het scherm. Dat levert een hogere helderheid op en duidelijk betere afleesbaarheid bij invallend licht. De resolutie is bescheiden: 1280x800 pixels. Intern is er verder gekozen voor een nieuwe quadcore-Atom van Intel. Geen strepentrekker, maar zeker goed in staat om deze tablet in alle gevallen adequaat aan te sturen. De accuduur is redelijk goed, zonder echt op te vallen. De tablet beschikt verder over de gebruikelijke aansluitingen, alleen micro-sd ontbreekt. U zult het dus moeten doen met de 16 GB die er standaard in zit. De camera aan de achterkant zit er meer voor de compleetheid op; goede foto’s zijn er eigenlijk niet mee te maken.

Conclusie

Verfrissende kijk op het fenomeen tablet, met een technisch zeer mooi scherm en een prettig laag prijskaartje.

Pluspunten:

Scherm, prijs, uitbreidingsmogelijkheden.

Minpunten:

Camera, interne opslag.

Adviesprijs: € 179,–

Voor meer informatie: www.asus.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord