Review: Benq GW2470H 2016-09-25T15:29:47

Review: Wileyfox Spark +

Kaarten-app HERE gaat live verkeersinformatie tonen

Review: Benq GW2470H

Budget-uitblinker

Review: Benq GW2470H

Op zoek naar een nieuw beeldscherm kunt u het slechter treffen dan de Benq GW2470H, een alleszins betaalbare 24 inch- (61 cm) monitor die verrassend goed presteert.

Stevig en sober

Hoewel het paneel op een eenvoudige voet staat, waar het alleen op kan kantelen, valt op dat die voet fraai is vormgegeven en, mede door het onderliggende metaal, lekker stevig is. Het paneel zelf heeft rondom een vrij smalle omlijsting – niet zo dun als kan, maar zeker niet storend. Het heeft twee hdmi-aansluitingen en vga. Verdere is de uitvoering sober, zelfs speakers zijn niet ingebouwd. Die missen we niet echt, want monitorluidsprekers klinken zelden fraai.

Vrolijk van VA

Al het budget van de ontwikkeling van de GW2470H lijkt in het paneel te zijn gaan zitten, en daar worden we dan ook best vrolijk van. Het is namelijk een va-exemplaar. Dat is een techniek die zich kenmerkt door een zeer goede zwartwaarde en daarmee een goed contrast, wat deze Benq ook zeker heeft. Het contrast is uitstekend, we meten ruim 3000:1. Ook de kijkhoeken zijn bovengemiddeld goed, wat zeker niet vanzelfsprekend is voor de gebruikte techniek.

Goed ingeregeld

Kijken we verder naar de testresultaten, dan valt op dat Benq het scherm heel fatsoenlijk heeft ingeregeld. Het scherm is zelfs voorzien van een goed afgstelde srgb-modus, zeldzaam in deze prijsklasse. De kleurtemperatuur is mooi neutraal, de srgb-kleurruimte wordt grotendeels gedekt en de verzadiging is dus in orde, terwijl de gemiddelde kleurafwijking in srgb-stand onzichtbaar klein is. Zelfs de grijsafwijking is beperkt, met een mooi neutraal wit. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt de responstijd van het paneel – traditioneel een zwak punt van va-techniek – nog alleszins mee te vallen, mits gebruik wordt gemaakt van de ‘high’ overdrive-stand. Bovendien valt het energieverbruik nog alles mee, bij een normale helderheid blijft dat ruim onder de 20 watt en bij maximale helderheid komt het nog altijd niet boven de 25 watt uit.

Conclusie

Een zeer betaalbaar beeldscherm met verrassend goede prestaties, die een veel duurdere monitor niet zouden misstaan.

Pluspunten:
Contrast, kijkhoeken, kleurechtheid in srgb-modus, energieverbruik.
Minpunten:
Uniformiteit van zwart kan beter, voor games niet de eerste keuze.

Adviesprijs: € 139,–

Voor meer informatie: www.benq.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord