Review: FreeStyle Edge gaming-keyboard 2018-03-29T12:29:12

Wachtwoorden van Nederlanders openbaar op nieuwe site

Cloudflare lanceert privacyvriendelijke DNS-dienst

Review: FreeStyle Edge gaming-keyboard

Gulden midden weg

Review: FreeStyle Edge gaming-keyboard

Speelt u het liefst uren achter elkaar spelletjes op de pc? Een goede houding is dan cruciaal om rsi-klachten te voorkomen. De Freestyle Edge is een ergonomisch toetsenbord dat zich specifiek richt op gamers.

Het toetsenbord bestaat uit twee losse helften, aan elkaar verbonden met een kabel. Typen erop vergt zeker oefening, want door de lege ruimte in het midden zitten alle toetsen op een andere plek dan u gewend bent. Zelfs na enkele dagen stug doortypen, maakten we nog steeds meer tikfouten dan gebruikelijk. Even doorzetten dus, want de aparte plaatsing werpt wel degelijk direct zijn vruchten af voor uw spieren.

Minder krampachtig

U merkt namelijk minder spanning in uw schouders, en de armen rusten ontspannen naast het lichaam. Met de meegeleverde Lift Kit kantelt u de delen eventueel iets omhoog, zodat ook de polsen in hun natuurlijke houding kunnen blijven. Al met al bijzonder comfortabel.

Wat het toetsenbord juist voor gamers zo geschikt maakt, is (naast de mechanische aanslag) het feit dat iedere toets te herprogrammeren is. Aan de rechterkant ziet u acht knoppen, waar zogeheten macro’s aan te verbinden zijn. Dit zijn bepaalde knoppencombinaties of een reeks opeenvolgende toetsaanslagen, die met één tik worden uitgevoerd.

Knoppencombinaties

Dit werkt niet alleen in games, maar ook in Windows (denk aan een speciale toets voor Ctrl+Alt+Del) en elk ander programma naar wens. U kunt maar liefst negen verschillende toetsenbord-indelingen instellen. Elke toets kan dus tal van functies vervullen, die per programma verschillen. Zo misten we een numpad-gedeelte, tot we een speciale Excel-lay-out aanbrachten met simpelweg cijfers op de macrotoetsen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. U stelt het een en ander in via software die slim genoeg op het interne geheugen van het keyboard zelf staat. Zo neemt u uw persoonlijke instellingen overal mee naartoe. Omdat er zo veel opties zijn, is het allemaal nogal overweldigend. Maar wie zich erin verdiept, zet dit keyboard helemaal naar zijn hand.

Conclusie

Ergonomisch gaming-keyboard met talloze extra opties.

Pluspunten
Comfortabel, stevig, eindeloos naar wens in te stellen.
Minpunten
Hoge leercurve, duur.

Adviesprijs: € 239,­­–

Voor meer informatie: https://www.backshop.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord