Review: Honeywell Lyric T6R 2016-11-30T14:51:14

De iPhone in de VS produceren is onrealistisch

Review: JBL Everest 300

Review: Honeywell Lyric T6R

Vertrouwde naam

Review: Honeywell Lyric T6R

De afgelopen jaren zagen we slimme thermostaten voorbijkomen van merken zoals Nest en Tado, namen die niet bepaald een lange geschiedenis hebben in het verwarmingswereldje. Honeywell heeft dat wel en komt nu met een model dat rechtstreeks tegenover de modellen van de twee hierboven genoemde namen wordt gezet.

De Lyric komt in twee varianten op de markt, de bekabelde T6 en de draadloze T6R. Wij zijn aan de slag gegaan met de draadloze variant.

Functioneel

De T6R is eerst en vooral een functioneel apparaat zonder franje, zeker vergeleken met de Nest. U kunt hem plaatsen waar u wilt, dankzij de draadloze verbinding die gelegd wordt met een module die op de (in ons geval) combiketel aangesloten wordt. Het enige wat u nodig hebt, is een stopcontact om de thermostaat van stroom te voorzien. Houd er overigens wel rekening mee dat niet iedere locatie geschikt is. De installatie van de verschillende onderdelen kostte ons niet meer dan een kwartier. Het enige wat u moet doen, is de meegeleverde extra module in de buurt van uw ketel ophangen en erop aansluiten. Met name op het punt van het aansluiten van de draden mag de handleiding wel iets duidelijker zijn. Het configureren van de thermostaat zelf gaat vervolgens via de gratis te downloaden app (Android, iOS). In die app zitten nog wel de nodige bugs, waaruit blijkt dat Honeywell van oorsprong niet echt een softwarebedrijf is.

In de praktijk

Los van de bugs in de software, werkt de thermostaat uitstekend. Hij reageert goed en snel en de bediening middels de app en middels het scherm werkt eveneens goed. De geofencing-functie zorgt ervoor dat de thermostaat weet wanneer u in de buurt bent en dus alvast kan beginnen met het opwarmen van het huis. Handig is dat u de grens van dit gebied zelf kunt instellen. Een minpuntje is vooralsnog dat het scherm (dat overigens van een duidelijk mindere kwaliteit is dan dat van de Nest) niet automatisch na enige tijd op zwart gaat. Dit zou wel moeten kunnen, maar werkt dus nog niet.

Conclusie

Goed presterende slimme thermostaat, maar de software heeft nog wel enkele updates nodig.

Pluspunten:
Eenvoudige installatie, goed werkende geofencing, fijne bediening.
Minpunten:
Kwaliteit scherm, bugs in de software.

Adviesprijs: € 249,–

Voor meer informatie: www.honeywell.nl


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord